Fietsen in de stad doe ik met Villo!

Deze geautomatiseerde dienst die fietsen verhuurt in heel Brussel is beschikbaar 7 dagen per week, 24 uur per dag.


 


Wil je je in de hoofdstad op een milieuvriendelijke wijze verplaatsen? Kies dan voor 'Villo!', het fietsverhuurconcept in Brussel. De dienst bestaat sinds mei 2009 en loopt alsmaar beter. Tegenwoordig zijn er 180 stations beschikbaar, die gemiddeld op ongeveer 450 meter van elkaar liggen.

De huurfietsen van 'Villo!' zijn eerst en vooral praktish omdat ze op elke dag en elk uur van de week beschikbaar zijn. De stations van Villo! liggen ook bij drukke kruispunten, de grote treinstations en in de buurt van winkelstraten. De Stad Brussel zelf telt meer dan 50 stations.


Betalen kan per bankkaart aan de terminal bij elk station. Op het aangekochte ticket staat een code waarmee je de fiets kan openen. Achteraf breng je de fiets terug naar hetzelfde of een ander station. De kosten hangen af van de duur van de fietstocht en worden meteen afgetrokken van de bankkaart.

Het huren van de fietsen is niet duur. Zo kan een werknemer met een jaarabonnement bijvoorbeeld elke dag met de fiets naar het werk rijden voor 30 euro per jaar. Dat is 15 cent per dag! Voor de toevallige gebruikers bestaan er ook week- of dagticketjes.

Meer informatie vind je op

www.villo.be
. Op de website kan je ook je gebruikersaccount, de locatie van de stations en de beschikbaarheid van de fietsen bekijken. Deze diensten zijn ook gratis beschikbaar op de Villo! iPhone app'.

© Vivat.be 2020