De 20 miljoen km van Brussel

De Brusselse regering geeft de inwoners en werknemers in Brussel een enorme uitdaging: samen 20 miljoen km op een zachte vervoerwijze afleggen. Dit betekent minder de auto gebruiken en meer fietsen, skaten of wandelen!


De Brusselse Regering heeft beslist om de autodruk met 20 % te verminderen t.o.v. 2001. Concreet betekent dit dat mensen de wagen minder moeten gaan gebruiken en meer moeten kiezen voor alternatieve en meer duurzame verplaatsingswijzen. Om de inwoners en pendelaars van Brussel aan te moedigen, werd een heel leuke actie  gecreëerd: de 20 miljoen km van Brussel. Het doel is samen 20 miljoen kilometer per fiets, te voet of met het openbaar vervoer af te leggen. Het initiatief zal veel CO2 besparen maar ook andere voordelen brengen.  Al stappend of fietsend ontdek je een heel andere Brussel.

De website

www.20millionskm.be
presenteert alle evenementen die je te voet, per fiets of op een andere ‘groene’ manier kan bijwonen. In de komende maanden wordt bijvoorbeeld het joggingevenement ‘Omloop van de Marollen’ georganiseerd maar ook Dynamobile 2011, fietsopleidingen voor senioren, de 20 km van Brussel, de autoloze zondag, enzovoort.

Maar er is meer: ​​smartphonebezitters kunnen via de website een applicatie downloaden die hun kilometerstand gaat berekenen. De officiële website werd bovendien gelinkt aan sociale netwerken zoals Twitter en Facebook om een zo breed mogelijk publiek aan te trekken.

Alle inwoners en pendelaars in Brussel kunnen deelnemen. Met of zonder een smartphone kan je je kilometers op de website registreren, zodat ze van de totale 20 miljoen kilometer afgetrokken kunnen worden.

Melody De Visscher

 

© Vivat.be 2020