Daar zijn de elektrische scooters!

Een elektrische tweewieler is milieuvriendelijk, snel en economisch. Daarom is het alvast de huidige trend! De fabrikanten hebben het goed begrepen.

 


Electrische scooters zijn de nieuwe trend. Verschillende merken bieden dit nieuwe vervoermiddel aan en zullen hun model onthullen op het Autosalon 2011. Zelfs autofabrikanten als Smart en Mini zijn van plan om hun eigen scooter op de markt te brengen! De productie ervan zal in 2012 beginnen.

Peugeot heeft er natuurlijk ook eentje. Z'n e-Vivacity heeft 60 kilometer autonomie en bereikt een topsnelheid van 45 km/u. De tweewieler laadt je gewoon op via een 220 volt-stopcontact en dan kan je weer van start. De verkoop start in maart. De prijs? Rond de 3600 euro.

In dezelfde stijl heb je E-Max, een mooie en leuke scooter die 45 km/u haalt en waarmee je gerust zo'n 90 km afstand kan afleggen. De prijs is gelijkaardig aan de Peugeot: 3500 euro.

Met vergelijkbare prestaties en lagere prijzen hebben de IO City en Florenz echte troeven. De retrolijnen van Florenz zullen de Vespaliefhebbers zeker verleiden.

Als je streeft naar meer krachtige frames, dan kies je het best voor de Sweet GT of de  Sweet GT Lithium, waarvan de prestaties boven de 50 km/u liggen. Volgens de fabrikanten haalt de Sweet GT Lithium 95 km /u.

Tot slot heb je de prachtige e-Solex. Natuurlijk is het geen echte scooter, meer een elektrische fiets, maar z'n eigenschappen zijn aantrekkelijk. Een topsnelheid van 35 km/u,  een autonomie van 1u30 voor een afstand tussen de 25 en 40 km. Om op deze tijdloze parel te rijden, moet je ongeveer 1600 euro over hebben.

© Vivat.be 2020