Cyclovia is terug!

Cyclovia is terug dit jaar met maar liefst vier trajecten. Op zondag 17 juni, 15 juli, 19 augustus en 21 oktober brengt Cyclovia, Spaans voor fietspad, je langs minder bekende fietsvriendelijke wegen in Brussel. Muziekoptredens, BMX-demonstraties, ‘Pimp your bike’-sessies en andere animaties staan ook op het programma!


De eerste afspraak van Cyclovia 2012 is op 17 juni. Die dag neemt Cyclovia je mee langs de Gewestelijke Fietsroute (GFR) n° 11, die Sint-Jans-Molenbeek, Koekelberg, Sint-Agatha-Berchem en Ganshoren doorkruist. Van 11 tot 18 uur kan je het traject van zo'n 10 kilometer gedeeltelijk of helemaal afleggen.

Je kan ook beslissen om te stoppen aan het animatiedorp aan de Koolmijnenkaai vlakbij metrostation Graaf van Vlaanderen. Je kan daar aan een 'pimp your bike'-sessie deelnemen, een BMX-demonstratie op een halfpipe zien, een fiets huren of van muziekoptredens genieten.
Je kan ook aan een grote 'fietszoektocht' deelnemen, een quiz met mooie prijzen die je op ontdekking stuurt in de omgeving van de fietsroutes. De vragenlijst kan je ophalen op de infostand van Mobiel Brussel in het animatiedorp.

Ook de Brusselse fietsverenigingen Pro Velo, GRACQ, CyCLO en Les Ateliers de la rue Voot zullen aanwezig zijn.

Last but not least, Cyclovia nodigt je uit om je eigen Cyclostop te creëren. Dit betekent dat iedereen een micro-evenement of een minianimatie kan bedenken om nog meer Brusselaars op de GFR's aan te trekken. Het kan een kleine rondleiding op de fiets zijn langs bijzondere plekken in je wijk; een stand met hapjes en drankjes op de fietsweg of, voor wie een eigen zaak heeft, een kleine korting of een speciale actie voor wie met de fiets langskomt.

Je kan je eigen animatie delen op de Facebookpagina van Cyclovia.

www.facebook.com/cyclovia

Verken het parcours, de volledige programma en alle info op

www.mobielbrussel.irisnet.be/news/cyclovia/

Melody De Visscher
 

© Vivat.be 2020