CAMPrING 2012: kampeer tegen de verbreding van de R0

Op vrijdag 31 augustus en zaterdag 1 september organiseert het platform Modal Shift een CampRing. Wat is dat? Een protestactie tegen de plannen van de Vlaamse regering om de ring rond Brussel te verbreden. Zet je tent op en wees klaar voor het protest!


De eerste CampRing vond in 2010 plaats. Toen fietsten honderden mensen vanuit Brussel en Vlaanderen naar het Laarbeekbos, een waardevol natuurgebied waarvan een belangrijk deel zou verdwijnen als de Brusselse Ring wordt verbreed. Dit jaar roept het platform Modal Shift de burgers weer op. Deze keer vragen ze hen om hun tenten op te slaan aan de rand van het domein De Drie Fonteinen, op het grondgebied Stad Brussel en vlak naast het Viaduct van Vilvoorde.

Tegenwoordig wil de Vlaamse regering extra rijstroken op de R0 aanleggen, ook al tonen studies aan dat dit geen verbetering zal betekenen voor de files en het sluipverkeer. Deze beslissing zal een negatieve impact hebben op het klimaat, de gezondheid en de mobiliteit in de regio. Stel je voor: als de R0 zou worden uitgebreid, moet ook de capaciteit van het viaduct worden uitgebreid. Dat betekent duizenden extra auto’s over het viaduct en dus een slechtere luchtkwaliteit. De scholen, ziekenhuizen en rusthuizen in de omgeving dreigen daar het slachtoffer van te worden!

Met CAMPrING hoopt Modal Shift de Vlaamse regering erop te wijzen dat de verbreding van de RO een slecht plan is.

Wil je je inzetten? Dan zet je je tent op, op vrijdag 31 augustus vanaf 18u30, aan de rand van het domein De Drie Fonteinen naast het viaduct en neem je deel aan diverse activiteiten. De actie eindigt de volgende dag, zaterdag 1 september, om 12u30.

Je kan ook deelnemen aan de fietskaravaan die om 18u30 vertrekt aan de Naamsepoort in Brussel.

Meer info?

www.campring.be

Melody De Visscher

© Vivat.be 2020