Wielemie: het verhaal van een topsportvrouw

Geen sportievere vrouw dan Marieke Vervoort. Basketbal, diepzeeduiken, zwemmen, de triatlon: ze heeft het allemaal gedaan. Ook de Iron Man in Hawaï, de zwaarste en meest prestigieuze sportwedstrijd van de wereld. In mei verschijnt haar levensverhaal in boekvorm.


Marieke zit sinds 2000 in een rolstoel, lichamelijk verlamd door een zeldzame ziekte. Iedere dag opnieuw verkent ze haar mogelijkheden en stelt zich nieuwe grenzen. Uit de diepste vezels van haar lichaam put ze met een ijzeren geest en onnoemelijk veel doorzettingsvermogen de kracht om boven zichzelf uit te stijgen.

Familie, fans, sponsors en trainers stuwen haar mee vooruit, zoals dat gaat in de wereld van de topsport.

Wielemie is het verhaal van een jonge vrouw die getroffen wordt door het noodlot maar weigert te berusten. In dit boek vertelt ze openhartig over de impact van de ziekte op haar jonge leven en de sportieve uitdagingen die ze aangaat.

Marieke Vervoort is een unieke sportvrouw die een unieke biografie verdient.

Marieke Vervoort (°1979) werd in 2006 wereldkampioene kwarttriatlon handcycle, en een jaar later in alle categorieën. In 2007 nam ze deel aan de Iron Man in Hawaï en kreeg ze in het VTM-programma Trots van Vlaanderen de trofee van Doorzetter van het Jaar.

Uitgeverij Houtekiet

Website Wielemie

 

© Vivat.be 2020