Welkom op de Dag van Duurzaam Bouwen

Op de ‘duurzaam bouwen’-stand promoten zes partners écht duurzaam bouwen. VIBE, Passiefhuis-Platform, Fair Timber, Casa Calida, Nature et Progrès en Cluster Eco-construction delen een stand op Batibouw van 28 februari tot 9 maart.Infopanelen en een heuse ervaringsbox sieren de stand in het adviespaleis. Die box, waarin je luchtdichtheid aan de levende lijve kan ervaren, was in 2007 al een echt succesnummer. Dit jaar pakken de partners uit met een extra blikvanger: een tv-hoek uit strobalen. Daar kan je de structuur van een strobalenhuis zien. In het weekend kan je gratis persoonlijk bouwadvies krijgen op zaterdag van 10-14 uur en zondag van 14-18 uur. Ten slotte krijg je op de stand een ‘groene route’, die je wijst de weg naar andere duurzame Batibouw-stands.

De Dag van Duurzaam Bouwen

Op zaterdag 1 maart 2008 opent Batibouw zijn deuren voor het grote publiek. De beurs neemt een vliegende start met de Dag van Duurzaam Bouwen. De verschillende partners geven het beste van zichzelf met niet minder dan zeven lezingen. 

Samen één

VIBE (Vlaams Instituut voor Bio-Ecologisch bouwen en wonen) trekt aan de kar die dit jaar nog vijf partners meevoert. Passiefhuis-Platform zal de Batibouwbezoeker met veel enthousiasme het passiefhuisconcept uitleggen en Fair Timber levert informatie over FSC-hout. De Cluster Eco-construction en Nature & Progrès ontvangen Franstaligen met vragen over duurzaam bouwen. Het VIBE-team geeft uitleg over alle aspecten van mens- en milieuvriendelijk bouwen en verbouwen en Casa Calida promoot strobouw als ideale bouwmethode.

Geen sinecure

De moeizame regeringsvorming kende ook zijn weerslag op deze welwillende partners. De financiering voor hun plaatsje op Batibouw was lange tijd onzeker. Op het laatste nippertje schoot de Federale Overheidsdienst voor Duurzame Ontwikkeling te hulp.

“We beschouwen onze aanwezigheid op de grootste bouwbeurs van Vlaanderen nog steeds als een ideale kans om de klassieke bouwwereld en vele geïnteresseerde bouwers en verbouwers kennis te laten maken met gezond en milieuvriendelijk bouwen”, aldus Peter Thoelen (directeur VIBE vzw).

Batibouw 2008

© Vivat.be 2020