Sterker met koninginnenbrij

Sommige mensen nemen iedere dag een lepeltje. Ze zweren dat koninginnenbrij hen gezond houdt.
 


Koninginnenbrij is een secretie van de hoofdklieren van de werkbijen, afgescheiden tussen hun vijfde en veertiende levensdag. Het is een witkleurig product met paarlemoeren tintjes, gelatineachtig, het heeft een warme smaak, zurig en een weinig zoet. 

Koninginnenbrij heeft eigenschappen die inwerken op:

- het neuropsychisch evenwicht (bijnieren)

- het endocrinaal systeem (acethylecholine)

- de hematopoïetische organen (vorming van rode bloedlichaampjes)

- het spijsverteringssysteem: eupeptische invloed, eetlustopwekkend.


Vandaar dat het kostbare goedje algemeen aangewezen is voor asthenie (vermoeidheidsvormen in alle stadia) - psychisch of fysisch, tijdens de convalescentie, geestelijke overspanning, ouderen, anorexia (verlies van eetlust), geestelijke anorexia, vermagering en vermagering door constitutionele deficiënties (er werden interessante resultaten verkregen bij premature baby´s) en vroegtijdige verouderingsverschijnselen.

Waar komt koninginnenbrij nu precies vandaan? Het is de exclusieve voeding van alle larven van de kolonie, zonder uitzondering, van hun ontluiking tot hun derde levensdag; van de larven die uitgekozen werden om koningin te worden tot hun vijfde levensdag; van de koningin tijdens heel haar leven. 

Koninginnenbrij bevat: 

Water (%), suikers 14,5%, vetstoffen 4,5%, zuren, eiwitten13%, vitamines en acetylcholine (hormoon). Dit hormoon verdwijnt na een tijdje uit de koninginnenbrij, tenzij de koninginnenbrij vermengd wordt met honing. Er werd aangetoond dat koninginnenbrij 1000 maal meer van dit hormoon bevat dan honing en dat het rechtstreeks inwerkt op het sympathisch en parasympathisch zenuwstelsel.

Bio-Logic.be


 









© Vivat.be 2020