Pladijs, de ideale zomervis

Deze veelzijdige vis eet je best tussen juni en oktober. Hij  werd ook door de visserijsector verkozen tot 23ste Vis van het Jaar.


 


Pladijs is een klassieker. Hij staat in de top tien van de meest gegeten vissoorten in ons land. Hij haalt er de achtste plaats.

De pladijs is in de handel het hele jaar door beschikbaar maar je eet het best tussen juni en oktober. Z'n vlees is dan het stevigst en smakelijkst. Pladijs is een echte zomervis!

Vis van het jaar

De visserijsector heeft samen met VLAM, het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing, de pladijs als vis van het Jaar gekozen. Met deze actie proberen ze de consument bewust te maken van het rijke visaanbod in België.

Dit jaar zal de pladijs bijvoorbeeld gepromoot worden via radio, tv en magazines. VLAM heeft ook een receptenfolder samengesteld die gratis zal verdeeld worden in de visverkooppunten. Ook de gastronomische restauranten zullen meer en meer pladijs op hun menukaarten zetten. VLAM organiseert bovendien een nationale horecawedstrijd voor professionele chefs. De kok die het lekkerste en origineelste pladijsgerecht maakt wordt de viskok van het jaar. De finale van de wedstrijd gebeurt in november tijdens Horeca Expo in Flanders Expo Gent.

Bron:

www.vlam.be

Melody De Visscher

© Vivat.be 2020