Nieuwe campagne "Eet lokale seizoensgroenten en –vruchten"

Leefmilieu Brussel biedt kalenders en receptenfiches aan om elk seizoen milieuvriendelijk en gezond te eten.


 


Met deze campagne wil Leefmilieu Brussel de aandacht vestigen op de productie en de transportwijzen van onze voedingswaren.

Wisten jullie dat onze voeding verantwoordelijk is voor 20 % van onze CO2-uitstoot?  Producten die van het andere eind van de wereld komen of in verwarmde serres gekweekt worden, vereisen veel meer meststoffen en energie vooraleer ze op ons bord belanden. Zo eet je bijvoorbeeld beter 1 kg Belgische tomaten gekweekt in volle grond (0,2 kg CO2) dan 1 kg Spaanse tomaten (0,6 kg CO2) of tomaten gekweekt in een serre (2,3 kg CO2).

De campagne van Het Brussels Instituut voor Milieubeheer helpt ons bij het kiezen van voedingswaren van het seizoen door een muurkalender 2011 aan te bieden.

Die kan je gratis bestellen op het nummer 02 775 75 75 of via de website.

De kalender bestaat ook in de vorm van een kleine praktische waaier die je in je tas of zak kan stoppen wanneer je je boodschappen doet. Er bestaat ook een pdf-versie om online te raadplegen.

Voorts kan je op de site van Leefmilieu Brussel ‘slimme’ fiches downloaden met tips over hoe je verspillen kan beperken en met drie overheerlijke recepten per seizoen!

Meer info:

www.leefmilieubrussel.be

© Vivat.be 2020