LoveMEATender, de film

LoveMEATender is een documentaire van Belgische makelij over de impact van vleesverbruik op onze aardbol. De gevolgen zijn inderdaad dramatisch, zowel voor de mens als voor de dieren en het milieu. De film promoot geen vegetarisme maar wel een verantwoorde vleesconsumptie.


Vandaag kennen we de gevolgen van wegverkeer, het gebruik van fossiele bronnen en industrie op het broeikaseffect. Maar er wordt weinig aandacht besteed aan de gevolgen van intensieve veeteelt. Deze zijn dramatisch. Op de mens, de dieren en het milieu. Wist je bijvoorbeeld dat de koeien vandaag niet meer op boerderijen leven, maarwel in piepkleine industriële ruimtes en gevoed worden met vleesbeendermeel en antibiotica? Wist je dat 18 % van alle broeikasgassen te wijten is aan de vleesproductie? Dat is meer dan auto’s en vliegtuigen samen!

De documentaire is van Belgische makelij. Hij werd gerealiseerd door cineast Manu Coeman. Hij filmde in Zuid-Amerika, India, de Verenigde Staten, en geeft het woord aan talrijke experts, zoals Jane Goodall, Rajendra Pachauri, Olivier De Schutter, Paul McCartney, Walter Toews en Pierre Weill.

Het doel van LoveMEATender is de werkelijkheid van de vleesindustrie te tonen en uit te leggen waarom we dingen moeten veranderen en ook hoe we dit kunnen aanpakken. Het doel is zeker niet vegetarisme te promoten, maar de consument te overtuigen van het belang van een verantwoorde vleesconsumptie.

LoveMEATender is in de zalen vanaf 14 september. Het programma en meer info vind je op

http://www.at-production.com/lovemeatender/


http://www.youtube.com/watch?v=3AYVkc703BEwww.youtube.com/watch

Melody De Visscher

© Vivat.be 2020