Infraroodzweters weten waarom

Zowel sauna als infraroodcabine benutten hete lucht om lichaam en geest te verkwikken. Toch verschillen ze fundamenteel van elkaar. Voor het stimuleren van transpiratie gebruikt de ene kachelhitte die naar de keel grijpt, terwijl de andere heil zoekt in een milde warmtetherapie op basis van bio-keramische infraroodstraling.Sinds mensenheugenis wordt sauna, net als zonnebaden, thermen of gloeiende houtskool, gebruikt om stramme spieren te verzachten en de huid diep te zuiveren. Een klassieke Finse sauna stimuleert transpiratie mits convectiewarmte met een temperatuur van 80°C of meer. In een infraroodcabine daarentegen wordt het lichaam tot in de kern opgewarmd zonder het beklemmende effect van snikhete lucht.

Infraroodcabines zijn daartoe uitgerust met bio-keramische onderdelen verwerkt in de wanden. Die stralen zachte, natuurlijke warmte (max. 50°C) zonder de omgevingslucht in de cabine de hoogte in te jagen. Dat zorgt niet alleen voor een mildere warmtesensatie, maar ook een meer doeltreffende stimulatie van de onderhuidse weefsels en cellen.


De huid wordt zachtjes rondom volledig opgewarmd en het warme onderhuidse bloed wordt via de bloedsomloop tot binnenin het lichaam gebracht. Voeg hier nog wat muziek, lekker geurende aromaten en gekleurd licht aan toe en je ervaart een intens moment van rust en ontspanning.

Biozendo geldt als één van de pioniers inzake infraroodstraling en heeft een uitgebreid aanbod aan cabines, stuk voor stuk vervaardigd uit duurzame materialen, zoals Canadees cederhout afkomstig van ecologisch geëxploiteerde wouden (FSC label).

www.biozendo.be

foto: biozendo

© Vivat.be 2020