Happinez, een blad voor mensen die leven met hart en ziel

Er bestaat in ons taalgebied sinds twee jaar een magazine dat zich niets aantrekt van de economische logica. Happinez is er niet gekomen op vraag van de adverteerders maar als volwaardig journalistiek idee.


 

De hoofdredactrice van Happinez, Inez van Oord, is er daadwerkelijk in geslaagd om haar journalistieke droom waar te maken, een volwaardig tijdschrift ('mindstyle magazine') over oude en nieuwe wijsheden, wetenschappen en inspiratiebronnen. Klinkt een beetje new age, en op die golven laat Inez van Oord zich uiteraard ook gewillig meedeinen, maar je zou Happinez net zo goed een spiritueel blad kunnen noemen, over hoe te ‘leven met hart en ziel’, zoals het mission statement luidt.


Happinez, inderdaad. Melige woordspeling, pretentieuze titel, zou je kunnen zeggen, maar de vlag dekt wel volledig de lading. Dit is daadwerkelijk een expressie van happiness door Inez, een vrouw die niet alleen haar eigen blad maar ook haar eigen uitgeverij heeft opgericht om de blijde boodschap van liefde, intuïtie en meditatie aan de man te brengen. Aan de vrouw, zal het meestal wel zijn, want ik kan me voorstellen dat nogal wat mannen afknappen op de inhoud van Happinez. In het nieuwe nummer staan artikels over ‘groeifotografie’, emotionele blokkades, ‘nieuwetijdskinderen’, de kracht van dolfijnen, rebirthing, liefde en geluk. Past allemaal in het thema van deze uitgave, ‘Groei’. Eerdere publicaties stonden in het teken van licht, meditatie, aandacht, adem… Prachtige foto’s en illustraties, verrassende kook-, reis- en agendatips, en zelfs de schaarse advertenties zijn het lezen waard. In het midden van het februarinummer zit een mooie brochure van Carpe Diem, u weet wel, die heilige drankjes met ‘versterkende’ kefir, kombucha of gingko. Het is een boekje vol spirituele en welzijnsadviezen en zelfs een aantal leuke zelfklevers, zonder opdringerige productinformatie. Een soort Happinez in het klein eigenlijk.

Happinez is in Vlaanderen enkel verkrijgbaar bij IMS op de Melkmarkt.

Website Happinez

© Vivat.be 2020