H&M zet zich ook in!

Nog een overwinning van Greenpeace! Na Adidas, Puma en Nike zet nu ook H&M zich in voor het milieu. De op een na grootste kledingketen ter wereld belooft dat uiterlijk in 2020 geen giftig afvalwater meer geloosd zal worden bij het produceren van haar kleding.


Om H&M te doen reageren, plakten vrijwilligers proteststickers op de winkelruiten in twaalf landen. De milieuorganisatie lanceerde ook een petitie op Twitter, die door honderdduizenden getekend werd, en dat leidde tot resultaat.

Deze acties volgden op het 'Dirty Laundry'-rapport van Greenpeace, een onderzoek waaruit bleek dat bij de productie van kleding voor grote textielmerken gif geloosd wordt in rivieren in China. Datzelfde water wordt door miljoenen onwetende mensen gebruikt als drinkwater en voor irrigatie van hun landbouwgronden.

H&M belooft dat er tegen 2020 geen chemische stoffen meer zullen geloosd worden tijdens de productie van haar kleding. De onderneming zal ook voor eind 2012 alle gegevens met betrekking tot de vervuiling door haar leveranciers bekendmaken.

Het bedrijf volgt daarmee Nike, Adidas en Puma, die al eerder deze toezegging deden.

Meer info:

www.greenpeace.be

Melody De Visscher

© Vivat.be 2020