Een greep uit het wellness-aanbod in Vlaanderen

Elke provincie beschikt wel over een aantal superbe uitgeruste kuurwalhalla’s, voor wie net iets meer wil dan het zonnebankcentrum om de hoek. We hebben enkele centra voor u belicht.

 


Het Vijfde Seizoen (Westerlo)

Geest, lichaam en ziel in harmonie krijgen, dat is betrachting nummer één van Nancy Goossens en haar team in Het Vijfde Seizoen.  Je krijgt er de keuze tussen sauna en stoombad, en vooraf kun je je lichaam voorbereiden op de verwarmde ligbanken van het Caldarium. Wie wil afslanken, kan zich laten behandelen met klei of infraroodstralen, met garantie op centimeterverlies. Een badpak is toegelaten maar niet verplicht. 
Er zijn verschillende arrangementen te boeken, maaltijd inbegrepen, en indien gewenst kun je in Het Vijfde Seizoen ook overnachten.

Het Vijfde Seizoen
Zandberg, 27
2260 Westerlo
014/54.27.09

http://www.hetvijfdeseizoen.be/index2.php?page=content/home

Thermae Grimbergen

Het saunacomplex van Thermae Grimbergen is onderverdeeld in twee delen, waarvan er één gereserveerd is voor naaktgebruikers en het andere voor badpakgebruikers. Beide bieden alle mogelijke faciliteiten: sauna, jacuzzi, stoombad, douche, relaxatieruimte... Reservatie is niet nodig.
Een bar met pergola biedt de mogelijkheid iets te eten of drinken in badjas. Het complex beschikt over een uitgebreide beauty afdeling met echte ‘beauty clinic’, waar je ook terecht kunt voor minder courante behandelingen zoals microdermabrasie of zuurstoftherapie.

Thermae Grimbergen
Wolvertemsesteenweg, 74
1850 Grimbergen
Tel: 02/270.81.96

http://www.thermae-grimbergen.be/pages/home.php?lang=nl

 

Carbon Sense

Bij het succesvolle hotel Carbon hoort een feelgoodadres waar ze al net zo veel aandacht aan het interieur en de sfeer hebben besteed als in het prijswinnende hotel. Maar nog belangrijker vinden ze bij Carbon Sense de hyperpersoonlijke totaalaanpak, wellness voor meerwaardezoekers kortom. Met gepersonaliseerde verzorgingen, bewegings- en voedingsadvies, “wellness bekeken vanuit een integrale visie op het leven”. In de Healthbar wordt wellnesscuisine bereid, kaderend in de holistische aanpak van het centrum. Maar er kan ook uitgebreid gegeten worden in het restaurant Carbon Taste op de benedenverdieping.
Donderdag werd in Carbon Sense uitgeroepen tot Ladies Only-hammam dag. Je kunt er dan genieten van oosterse hapjes en drankjes, was- en scrubbeurten of zonnebaden.

Carbon Hotel
Europalaan 48
3600 Genk

http://www.carbonsense.be/index.php

 

d-mixx (kortrijk)

Nog een hotel-spa, maar dan een héle grote, is het wellnesscomplex dat hoort bij het Kortrijkse d-hotel. Meer dan 600 vierkante meter ontspanning voor lichaam en geest. “Een compleet ‘goed gevoel’ creëren door het lichaam te bewegen, de geest te ontspannen en de ziel te voeden, daar gaat het om in d-mixx”, zeggen ze zelf. Hiervoor betalen niet-hotelgasten 40 euro per dag, terwijl logées van d-hotel voor een luttele 17,50 euro van de spa kunnen genieten.
 

d-hotel
abdijmolenweg 1
8510 marke (kortrijk)
tel. +32 56 21 21 00

http://www.d-hotel.be/nederlands/dmixx.htm

(wordt vervolgd)

Ellen Wielandt

 

© Vivat.be 2020