Ecologisch verblijfplaats in Zwitsers skigebied

In de buurt van het Zwitsers skigebied Villars-Gryon vind je een verrassend milieuvriendelijke verblijfplaats. In The Whitepod verblijf je in tenten verwarmd met houtkachels. Sauna, privélessen, lekker eten, ... chique en groen horen hier samen.


In het dorpje Les Cerniers in Zwitserland bevindt zich The Whitepod Resort: een supermilieuvriendelijke verblijfplaats met een privéskigebiedje direct daaraan verbonden. In The Whitepod Resort verblijf je niet in kamers maar in pods. Dat zijn koepelvormige (geodesische) tenten op houten steigers!

Sofia de Meyer heeft dit project opgezet. Ze had als doel een verblijfplaats te creëren die in balans is met de natuurlijke omgeving, en waar het gebruik van natuurlijke energiebronnen tot een minimum beperkt wordt. En het is haar zeker gelukt. De pods worden met houtkachels verwarmd en met olielampen verlicht. De badkamers? Maak je geen zorgen, die hebben stromend en warm water. Oh ja, een detail: het centrale raam biedt een schitterend uitzicht op de Mont Blanc.

Een andere bijzonderheid is dat The Whitepod Resort alleen per ski bereikbaar is. Het ligt ongeveer drie kwartier van het skigebied Villars-Gryon Villars en z'n 120 kilometer piste.

Het bescheiden skigebied van 7 pistekilometer met 700m hoogteverschil is een aanrader voor beginners omdat je in alle rust en privacy aan de slag kan. Skiërs met meer ervaring zullen liever naar Villars trekken voor meer afwisseling.

The Whitepod Resort heeft ook deskundig personeel van wie je les kan nemen. Je kan zelf een offpiste-ontdekkingstocht boeken.

Na het sporten kan je genieten van de thermen en het lekkere lokale eten. Alle producten zijn uit de regio afkomstig. Binnen een half uur afstand is er ook een zwembad en een ijsbaan.

In 2005 won The Whitepod Resort de World Prize for Sustainable Tourism. Alle informatie en prijzen vind je op de website

www.whitepod.com

Foto :

www.whitepod.com

© Vivat.be 2020