Drink kraantjeswater

Omdat het perfect drinkbaar is en van uitstekende kwaliteit, maar ook 230 keer goedkoper dan water uit flessen.


 


Wist je dat het Belgisch verbruik van flessenwater verantwoordelijk is voor 330.000 ton CO2, 23 miljoen kg glasafval en 26 miljoen kg afval van plastic flessen? Bovendien kost het de consument 100 tot 600 keer meer dan kraantjeswater!

Voor het milieu en onze portefeuille zouden we meer kraantjeswater moeten drinken. Het is nochtans perfect drinkbaar en van uitstekende kwaliteit. Het moet beantwoorden aan 48 drinkbaarheidscriteria!

Kraantjeswater is onder andere rijk aan calcium. Chloor is er ook in aanwezig om de bacteriologische kwaliteit van het water te garanderen. Vind je de chloorreuk onaangenaam? Plaats het water enkele uren in een open fles in de koelkast voor je ervan drinkt. De chloor zal volledig verdampt zijn!

Bovendien wordt de samenstelling van kraantjeswater voortdurend gecontroleerd op de aanwezigheid van 61 chemische stoffen en zware metalen, én op zijn biologische zuiverheid. Wil je de samenstelling van het water in jouw gemeente opzoeken? Dat kan op de website van Vivaqua.

© Vivat.be 2020