De Groene Wandeling

De Groene Wandeling is de groene long van Brussel. De route strekt zich uit over 60 kilometer door de hoofdstad en biedt mooie wandelingen met gevarieerde landschappen voor voetgangers en fietsers.


Wist je dat Brussel uit 50 % groene ruimte bestaat? In 2005 besliste Brussels minister van Milieu Evelyne Huytebroeck om ze met elkaar te verbinden in een ‘Groene Wandeling’.

Vandaag beslaat deze route 60 km, verdeeld in zeven secties die verschillende facetten van het landschap van het Brussels Gewest bieden. Op sommige plaatsen komt de wandelaar plots oog in oog te staan met het platteland. Op andere plaatsen duiken dan weer aangelegde parken, bosjes, moerassen, … op.

De Groene Wandeling opent ook wegen die eerder niet toegankelijk waren voor het publiek. Sommige paden bestaan al, andere moeten nog worden aangelegd. Dankzij een bewegwijzering krijg je ook informatie over de doorkruiste stadsdelen.

Wil je seminatuurlijke sites en natuurreservaten zien? Trek dan naar de domeinen Kinsendael, Moeraske, Moeras van Ganshoren, … .
U verkiest hout en bos? Welkom in het Zoniënwoud, het Laarbeekbos, het bos van Verrewinkel, ... . Maak je liever een tochtje langs industriële gebieden? Dan fiets je of wandel je rond de Kanaalzone in Neder-Over-Heembeek en Anderlecht.

De Groene Wandeling kan ook een cultureel avontuur worden. Met een wandeling langs de koninklijke parken, de site van het Rode Klooster, het Chinees Paviljoen en de Japanse Toren, leer je vast en zeker bij over geschiedenis en architectuur.

Meer info op de website van Leefmilieu Brussel.

http://www.leefmilieubrussel.be/Templates/Particuliers/Niveau2.aspx?id=1852&langtype=2067

Melody De Visscher
 

© Vivat.be 2020