Fiets mee met de 1000 km van Kom op tegen Kanker!

In het hemelvaartweekend van 9 tot 12 mei 2013 wordt de vierde editie gereden van de 1000 km van Kom op tegen Kanker, het grootste fietsevenement van Vlaanderen waar sportiviteit en solidariteit centraal staan. De netto-opbrengst van de 1000 km gaat steevast naar wetenschappelijk kankeronderzoek. De inschrijvingen zijn volop bezig!


De formule van de 1000 km zit als volgt in elkaar: elk team dat 5000 euro inzamelt voor Kom op tegen Kanker mag aan de start verschijnen. Een team kan bestaan uit één tot acht renners. De totale afstand wordt onderverdeeld in acht etappes van 125 km, en daarvan worden er twee per dag gereden. Iedere etappe wordt gereden door één teamlid. Over de vier dagen heen worden alle Vlaamse provincies aangedaan; elke dag ligt de start en aankomst in Mechelen.

De netto-opbrengst van de vierde editie gaat naar het onderzoek naar orgaan- en weefselsparende behandelingsstrategieën. De voorbije tien jaar zijn de overlevingskansen van kankerpatiënten namelijk fel gestegen, maar de behandeling tast nog al te vaak hun levenskwaliteit aan.

De praktische organisatie van de 1000 km is in handen van Flanders Classics, bekend van onder meer de Ronde van Vlaanderen. Elk jaar komen ook tal van BV’s aan de start. Annemie Struyf, Eva Daeleman, Jan Hautekiet en Leo Van der Elst zijn voor het tweede jaar op rij de meters en peters van het evenement.

Wil je een bijdrage leveren aan het wetenschappelijk kankeronderzoek en kankerpatiënten een hart onder de riem steken, dan kan je nu inschrijven. Surf  daarvoor naar

www.1000km.be
. Vorig jaar zamelden 2000 fietsers in 361 teams ruim 1,8 miljoen euro in. Wegens het grote succes moesten de inschrijvingen toen voortijdig afgesloten worden.

Melody De Visscher
 

© Vivat.be 2020