Leren beleggen in de Beursschool

De malaise in de beurswereld zet niet onmiddellijk aan om op de beurs te spelen en nog minder om de eerste stappen te zetten in deze aan hevige schommelingen onderhevige wereld. Het plaatsen van geld in beleggingsfondsen of de aankoop van een aantal obligaties met laag rendement is geen opwindende bezigheid. Waarom dan niet als vorm van ontspanning een aantal lessen aan de Beursschool volgen om later te kunnen investeren en daarbij de risico's te beperken?


Deze Beursschool werd opgericht door de Europese Vereniging voor individuele Beleggers (EVB). De AEI-EVB bestaat nu al een tiental jaar en heeft ondanks de beurscrisis nog steeds zo'n 1500 leden. De vereniging richt zich inderdaad vooral op gegoede burgers. Het publiek bestaat verder uit studenten, die willen bijleren, en (toekomstige) gepensioneerden, die bijkomende middelen willen vergaren om van hun (lang) pensioen te kunnen genieten. Verder vind je natuurlijk ook de echte 'spelers' terug, die deel willen uitmaken van een vereniging om hun kennis en ideeën uit te wisselen en te verbeteren.

De Beursschool levert geen diploma's af, maar richt een reeks cursussen (Basisleergang, Technische Analyse voor beginners, Technische analyse voor gevorderden, Afgeleide producten : opties en futures) in van 5 of 10 avonden aangevuld met conferenties, bedrijfsbezoeken, voorstellingen van beurssoftware en financiële software. Het grootste deel van de activiteiten is gecentraliseerd in Brussel, maar ook in andere steden vinden cursussen plaats (Mechelen, Antwerpen, Hasselt, Diest en Turnhout). Meer info op de website van de AEI-EVB.De leden van de vereniging genieten van verschillende voordelen zoals een abonnement op het tijdschrift 'Individual Investor's Magazine' en vrije toegang tot de bibliotheek (Zuidstraat 2, 1ste verdieping). Hier kan men Franstalige, Engelstalige en Nederlandstalige kranten raadplegen. Verder is er een groot aanbod beleggerbladen, gespecialiseerde werken en boeken. De leeszaal is ook voorzien van computers met toegang tot internet en uitgerust met speciale beurssoftware. Je kan lid worden mits de betaling van een jaarlijkse bijdrage van 1.800 BEF of 44.62 € (studenten : 1.000 BEF of 24.78 €).

Inlichtingen

AEI-EVB
Zuidstraat 2 - 1000 Brussel
Tel. 02 509 12 05 (maandag, dinsdag en vrijdagochtend)

Website van de Beursschool

Jiri Pragman

© Vivat.be 2020