Slim parkeren met Carambla

Een Belg heeft een smartphoneapp ontwikkeld voor eigenaars van parkeerplaatsen die hun plaatsjes te huur willen aanbieden op de momenten dat ze ze niet gebruiken. Resultaat: meer parkeerplaatsen in de stad en minder stress voor de automobilisten; meer centjes in de portemonnee van de eigenaars.


Ben je het beu om telkens minimum 15 minuten rond te draaien in de
stad om een parkeerplaats te vinden? Nicolas Kint heeft Carambla, een smartphoneapplicatie, ontwikkeld die je dagelijks leven kan verlichten. De app biedt de gelegenheid aan eigenaars van parkeerplaatsen om hun plaatsje te huur aan te bieden op het moment dat ze het niet gebruiken. Het resultaat: minder parkeerproblemen en dus ook... minder stress.

De app is gratis en beschikbaar op de App Store voor iPhone- en iPadgebruikers en op de Androïd Market voor de eigenaars van andere smartphones. Eerst moet je de app downloaden en je registreren. Vervolgens krijg je toegang tot de leegstaande parkeerplaatsen in je omgeving. Carambla geeft je ook aanwijzingen om de parkeerplaats te bereiken.

Hoe betaal je voor de parkeerplaats? Je koopt een parkeerkrediet aan, met een minimum startbedrag van 5 euro, via je kredietkaart. De maximumprijs die de verhuurders kunnen vragen is 5 euro. Het minimum staat op 20 cent per uur.

De betalingen worden afgehandeld door Ogone. Wat het inkomstenmodel betreft, neemt Carambla een commissie van 25 procent bovenop de prijs van de verhuurder.

De eigenaars van de parkeerplaatsen, particulieren of organisaties, kunnen via Carambla op een bijzonder gemakkelijke manier centjes bijverdienen. Hun inkomsten worden maximum één keer per maand op hun bankrekening gestort.

Carambla werd in januari 2012 gelanceerd en is momenteel actief in
verschillende Belgische steden.

www.carambla.com

Melody De Visscher

 

© Vivat.be 2020