Word een echte groene Brussel'air

Het Brussels Gewest geeft een speciale premie aan alle mensen die hun wagen opgeven om naar een minder verontreinigende vervoersmethode over te stappen.

 


In Brussel gebeurt 65 % van de verplaatsingen over afstanden van nog geen 5 km en 25 % van de afstanden zijn nog geen kilometer lang. De auto is niet ideaal voor zo'n korte trajecten. Te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer gaat het dikwijls sneller, met minder stress en het is goedkoper ook. Heb je meer redenen nodig om je wagen op te geven? Denk dan aan de Brussel'air-premies van het Brussels Gewest.

Er bestaan er twee. De basispremie is voor de mensen die de nummerplaat van hun auto inleveren. Dat geeft recht op een MTB-jaarabonnement en een eenmalig verlengbaar jaarabonnement Cambio Start of een fietspremie en een jaarabonnement Cambio Start.

De tweede premie is voor diegenen die hun nummerplaat laten schrappen en hun voertuig laten slopen. Die kunnen kiezen tussen:
- een MTB-abonnement en een abonnement Cambio Start, allebei voor één jaar en eenmalig verlengbaar
- een MTB-jaarabonnement en een jaarabonnement Cambio Start, eenmalig verlengbaar, en een fietspremie
- een jaarabonnement Cambio Start, eenmalig verlengbaar, en twee fietspremies.

Elke natuurlijke persoon, gedomicilieerd in een van de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, kan van de Brussel'air-premies genieten. Alle voorwaarden vind je op www.brusselair-premie.be.

© Vivat.be 2020