Geef een groene toets aan je wijk!

De 12e editie van de projectoproep ‘Groene wijken’ is van start gegaan! Wil je in een groenere wijk leven? Dan heb je de kans om er iets aan te doen. Plant samen met je buren wat bloemen aan de voet van bomen en aan de vensters of klimplanten langs gevels, en maak kans op financiële steun van maximum 4000 euro!


De projectoproep ‘Groene wijken' wordt elk jaar georganiseerd. De doelstelling is de openbare ruimte in de stad te opwaarderen en groener te maken. Het geeft bewoners de mogelijkheid om zelf hun straat een persoonlijke toets te geven en op deze manier te ijveren voor een mooiere wijk. Dit kan door bloemen aan de voet van bomen, klimplanten langs gevels of bloempotten op je balkon.

Omdat 2012 het jaar van de gastronomie is, vraagt de Brusselse minister van Milieu Evelyne Huytebroeck om een voorkeur te geven aan eetbare plantjes. Denk maar aan korven met pindasla, munt, bieslook of opgefleurde gevels met rozijnen of moerbessen.

Zoals altijd is er ook gevraagd om voorrang te geven aan wilde, inheemse soorten, die vogels, vleermuizen, honingbijen, vlinders en andere kleine dieren aanzetten om zich in een stedelijke omgeving te vestigen.

Wil je een project indienen? Dat kan tot 15 oktober 2012. Een jury, bestaande uit vertegenwoordigers van Inter-Environnement Bruxelles, het kabinet van de minister van Leefmilieu, het gewestelijke bestuur Leefmilieu Brussel (BIM) en Natagora, zal vervolgens een selectie maken en beslissen wie van een financiering (van maximum 4000 euro) mag genieten.
Sedert 2001 werden er al 109 initiatieven gerealiseerd.

Meer info? Download de gids "Groene wijken".

www.ieb.be/IMG/pdf/guids_groenewijken_2012.pdf

Melody De Visscher

© Vivat.be 2020