KriKraX wint OVAM Ecodesign Award 2012 voor studenten

De Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) heeft op 18 oktober de prijzen uitgereikt van de Ecodesign Award 2012 voor studenten. Grote winnaar was Christophe Houtmeyers van de Artesis Hogeschool Antwerpen, die met zijn KriKraX een ecologisch constructiespel ontwierp voor kinderen van 4 tot 8 jaar.


“KriKraX bestaat uit een set van connectoren die kinderen in staat stelt om allerlei constructies te maken met divers wegwerpmateriaal. Het zorgt voor een andere kijk op afgedankt materiaal en stimuleert kinderen en hun ouders om afval anders te gaan bekijken”, aldus OVAM-woordvoerder Jan Verheyen.

De OVAM wil met de awards studenten in hun jaar- of eindwerk oog hebben voor duurzaamheid een duwtje in de rug geven, en hen zo inspireren om ook in hun professionele carrière aandacht te hebben voor ecodesign. De OVAM Ecodesign Award voor studenten werd al voor de zesde keer uitgereikt. Dit jaar waagden 57 studenten uit ontwerpopleidingen van Vlaamse hogescholen hun kans op de hoofdprijs.

Houtmeyers mocht 1000 euro mee naar huis nemen met zijn eerste prijs. De tweede prijs, waaraan 500 euro verbonden was, ging naar Sep Verboom van de Hogeschool West-Vlaanderen Kortrijk voor zijn FANtasized, een innovatieve lampenkap gemaakt uit
lokale afvalstoffen in het Fillipijnse Cebu. De publieksprijs van 200 euro was voor Hilke en Ines Baart, net als Houtmeyers van de Artesis Hogeschool Antwerpen. Hun ontwerp ‘Cardboard Light’ is een lamp uit afgedankt golfkarton die wordt geleverd als een bouwpakket.

De OVAM verwelkomt al inschrijvingen voor de Ecodesign Award 2013. Alle info is te vinden op

http://www.ovam.be/studentenaward
.

Melody De Visscher

© Vivat.be 2020