Positieve theses maken kans op 1.000 euro

Het informatiecentrum voor een positieve economie Poseco reikt voor het tweede jaar op rij de Student Positive Awards uit, een beloning voor opmerkelijke eindverhandelingen met betrekking tot positieve economie. Inschrijven kan ten laatste op 30 september. Geen getreur, de derde editie staat al in de steigers.

Het concept 'positieve economie' verwijst naar de uitdagingen van de bedrijfswereld op het vlak van brandende sociale en ecologische vraagstukken. Ondernemers die duurzaamheid inbouwen doen dat niet alleen uit overtuiging of zin voor verantwoordelijkheid, maar ook om succesvol en competitief te blijven.

Steeds meer studiedomeinen en opleidingen belichten de huidige uitdagingen van milieu- en maatschappijbewuste productie en handel. En dus kiezen studenten ook vaker onderwerpen voor hun eindproefstukken die dieper op deze materies ingaan.


De Student Positive Awards wil deze evolutie kracht bijzetten en beloont daarom de meest innovatieve en duurzame thesis van 2009-2010 met een prijs van 1000 euro. De aangesneden onderwerpen kunnen met name betrekking hebben op eerlijke handel, sociale economie, ethische geldhandel, het ecologisch bouwen, ecotoerisme, duurzame mobiliteit, maatschappelijk verantwoord ondernemerschap, milieutechnologie, vrijwillige eenvoud, plaatselijk geld enz.

De definitieve inschrijvingen eindigen op 30 september. De studenten die hun thesis op het einde van dit schooljaar (2010) verdedigen, kunnen zich vooraf al inschrijven voor de volgende editie van de wedstrijd.

Voorwaarden en inschrijvingen:

www.positieve-economie.be

© Vivat.be 2020