Fairtrade@home, why not?

Zin om een leuke activiteit voor je vrienden in elkaar te steken? Oxfam Wereldwinkels stelt voor een thema-avond bij je thuis te organiseren.Je mag kiezen tussen een chocolade- of wijnproeverij of een hele maaltijd met wereldproducten. De vrijwilligers van Oxfam Wereldwinkels presenteren je hun favoriete hapjes en drankjes uit de wereldwinkel en vertellen je het verhaal achter het product. Zo ontdek je op een leuke manier de boeiende wereld van eerlijke handel.

Kies je thema

Je kan kiezen uit verschillende Fairtrade@home thema-avonden.

De chocoladeproeverij dompelt je onder in allerlei chocoladelekkernijen: om duimen en vingers af te likken! De vrijwilligers laten je ook kennismaken met de impact die eerlijke handel heeft op de cacaoproducenten uit het zuiden.

Als drankjes mag je Braziliaanse bananenshake en chocolademilkshake met cacao van Conacado verwachten. Als hapjes heb je onder andere een warme chocoladefondant en een chocoladefondue.

Op een wijnproeverij maak je kennis met enkele wijnen uit het uitgebreide assortiment van Oxfam Fairtrade: rode Chardonnay en Otono uit Chili, witte Sauvignon en bio Malbec uit Argentinië, ...

'Proef de wereld' neemt je mee op een reis rond de wereld. Je proef heerlijke hapjes en drankjes van eerlijke handel uit Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Als voorgerecht krijg je Boliviaanse quinoawafels en palmhartensoep, als hoofdgerecht eet je paarse rijst met spinazie en cashewnoten uit Azië met biologische wijn uit Afrika, en als dessert lekkere zeevruchtenchocolade.

Ook hier heeft elk product uit de wereldwinkel een verhaal en een oorsprong.

Hoe organiseren?

Stap de wereldwinkel in je gemeente binnen en maak een afspraak. Je kan op de website

www.oxfamwereldwinkels.be
ook alle info krijgen om als organisatie of vriendengroep een Fairtrade@home te organiseren.

© Vivat.be 2020