De economische crisis: hoe, wat, waarom?

Het beste en meest actuele boek over de financiële crisis is Econoshock van Geert Noels. De econoom schrijft niet voor economen, wel voor ondernemers, burgers, politici, beleggers, studenten... kortom voor iedereen die wil weten hoe de opeenvolgende economische schokken zijn of haar leven zullen beïnvloeden. Maar ook voor iedereen die de talrijke kansen ervan wil leren ontdekken.


Banken die failliet gaan, beurzen die recorddalingen vertonen, paniek bij spaarders, overheden die financiële instellingen nationaliseren, bedrijven die nog moeilijk aan geld komen: het is allemaal zelden gezien. Toch is de crash van het financiële systeem maar één factor die de wereldeconomie door elkaar schudt.

Volgens Geert Noels, hoofdeconoom van Petercam, treden er momenteel zes schokken gelijktijdig op. Ze zullen het aanzicht van de wereld veranderen. De opkomst van het Oosten, het einde van de goedkope fossiele brandstoffen en de aardbeving in het financiële systeem veroorzaken drie megaschokken. Die komen bovenop drie andere schokken: de demografische evolutie, de ICT-revolutie en de opwarming van de aarde. Deze zes schokken zullen iedereen op deze wereld raken, zowel economisch, maatschappelijk als financieel. En er zullen slachtoffers vallen, bij zowel individuen, bedrijven als economische grootmachten. Zich niet aanpassen zal leiden tot welvaartverlies. Tegelijk zullen er uit het puin ook nieuwe bedrijven en economische winnaars opstaan.

Dit boek geeft duidelijke antwoorden op de actuele vragen:

  • Waarom is de wereldeconomie vandaag zo sterk aan het veranderen?
  • Welke invloed zullen de economische schokken hebben op uw leven, uw geld, en het beleid van elke dag?
  • Hoe kunt u sneller inspelen op de veranderingen en er uw voordeel uit halen? 

Geen actueler boek dan Econoshock van een auteur die bekend staat om zijn klare taal en haarscherpe, compromisloze analyses.

Uitgeverij Houtekiet

© Vivat.be 2020