Best Belgian Sustainability Report voor Umicore, Bopro en Port of Antwerp

Begin december werd de ‘Award 2012 for Best Belgian Sustainability Report’ uitgereikt. Winnaars in de categorieën grote en middelgrote ondernemingen, kleine ondernemingen en overige organisaties waren respectievelijk Umicore, Bopro en de Antwerpse Havengemeenschap. De Award beloont de organisaties die naast hun financieel-economische gegevens ook op een transparante manier rapporteren over hun sociale en milieugegevens.


Umicore is volgens de jury één van de eerste Belgische ondernemingen in de categorie grote en middelgrote ondernemingen die een echt geïntegreerd verslag heeft opgesteld. Het bedrijf krijgt felicitaties van de jury voor z’n voorbeeldrol op het vlak van een geïntegreerd duurzaamheidsbeleid in grote ondernemingen. Ook voor Bopro en de Antwerpse Havengemeenschap had de jury lovende woorden.

De prijs is het resultaat van een samenwerking tussen het Instituut van de Bedrijfsrevisoren, het multi-stakeholders netwerk KAURI en Business & Society Belgium en wordt gesteund door de PODDO (Programmatorische Overheidsdienst Duurzame Ontrwikkeling).

Aan deze editie namen 58 bedrijven of organisaties deel die actief zijn in België. Hun verslagen werden door de jury beoordeeld met selectiecriteria gebaseerd op de Global Reporting Initiative (GRI).

De duurzaamheidsverslagen van de winnaars en kandidaten vind je via deze link:

www.bestbelgiansustainabilityreport.be/nl/rapporten_2012
. Het juryrapport kan je hier consulteren:
www.bestbelgiansustainabilityreport.be/sites/default/files/Verslag%20van%20de%20Jury%202012.pdf

Melody De Visscher

© Vivat.be 2020