Belgische chocolade: we willen Fairtrade!

Belgische fabrikanten zoals Oxfam, Belvas, Cavalier en onlangs Newtree bieden fairtradechocolade aan. Wanneer zullen Leonidas, Jacques, Galler, Neuhaus en andere Belgische merken de stap naar eerlijke handel maken? Max Havelaar spoort je aan om het zelf aan je favoriete merk te vragen.


We zijn trots op onze Belgische chocolade. We zouden het nog meer zijn als alle fabrikanten in menselijke omstandigheden zouden produceren. In werkelijkheid worden cacaoboeren uit Latijns-Amerika of West-Afrika vaak gedwongen om hun producten onder de kostprijs te verkopen.
Oxfam, Belvas, Cavalier en onlangs Newtree hebben al gekozen om hun producenten op een eerlijke manier te betalen. Hun chocolade draagt inderdaad het keurmerk Max Havelaar en dit is een garantie voor fairtrade. En de anderen? Merken zoals Jacques, Galler, Galak, Leonidas en Neuhaus hebben deze stap nog niet gemaakt.

Max Havelaar stelt voor om hen te vragen om naar fairtrade over te stappen. Hoe? Door het invullen van het het formulier op

www.maxhavelaar.be
waarop je aanduidt welk merk je graag naar fairtrade wil zien omschakelen. Denk niet alleen maar aan pure chocolade. Ook chocoladepasta, cacaopoeder, hagelslag, chocoladerepen, pralines, pastilles, … zijn betrokken. Maak je keuze tussen Cecemel, Nesquik, Kwatta, Neuhaus, Godiva, enzovoort, en maak tegelijkertijd kans op een fairtradechocoladepakket. Deelnemen dus en smullen maar!

www.maxhavelaar.be

Melody De Visscher

© Vivat.be 2020