50 actuele vragen over sparen en beleggen

De kredietcrisis heeft een gigantische krater geslagen in de portefeuille van alle beleggers. Ook ‘goede huisvaders’ werden zwaar getroffen. Het aandeel van Fortis is nagenoeg waardeloos geworden en de beurskoersen in Brussel zijn in 2008 zowat gehalveerd. Zelfs voorzichtige spaarders kregen met het bevriezen van de tegoeden van Kaupthing letterlijk een ijskoude douche. Hoe moet het nu verder?
 


Thierry Debels legt in zijn boek De kredietcrisis doorgelicht in eenvoudige bewoordingen uit wat de  woord precies inhoudt. Hij neemt spaarders en beleggers mee achter de schermen van de financiële instellingen, beurshuizen en kranten.

Aan de hand van 50 praktische vragen voor spaarders en beleggers toont de auteur welke financiële producten nog potentie hebben in de toekomst en welke beleggingsproducten absoluut gemeden moeten worden.

Debels neemt geen blad voor de mond en is niet te beroerd om experts, zogenaamde beursgoeroes en insiders die de bal missloegen zwaar op de korrel te nemen, van Paul D'Hoore tot Warren Buffett. Thierry Debels (Brugge, 1968) is master bedrijfseconomie gespecialiseerd in financiële economie. Hij werkte als beleggingsadviseur bij ing België, als wetenschappelijk medewerker aan de Money & Finance Research Group (VUB) en als docent bank- en beurswezen. Debels schrijft al tien jaar over financiële onderwerpen. Hij is topbelegger in de beurswedstrijd ‘Strijd der Strategen’ editie 2008 georganiseerd door De Tijd. Hij publiceerde onder meer Emotionele intelligentie op de beurs, Groot lexicon van de beuzelarijen op de beurs, De belegger ont(k)leed, Beter beleggen in 6 praktische stappen en Wat de belegger zeker moet weten.

Uitgeverij Houtekiet 

© Vivat.be 2020