10de defilé van Spullenhulp levert 25.450 euro op

Op vrijdag 9 november vond in Tour & Taxis de tiende editie van Second Hand Second Life van Spullenhulp plaats. Het evenement, een modeshow annex veiling van creaties die ontwerpers en designers maakten met recuperatiestukken van Spullenhulp, bracht dit jaar 25.450 euro op. Dat bedrag zal besteed worden aan de inrichting van een onthaaltehuis voor jonge daklozen dat binnenkort de deuren opent.


De 00 aanwezigen konden hun ogen opnieuw de kost geven aan de originele realisaties van de 30 deelnemende ontwerpers (uit de top van de Belgische design- en modewereld), met Edouard Vermeulen en Dirk Wynants als enkele van de bekendste namen. De veiling leverde 25.450 euro op. De creaties waren volledig gemaakt op basis van kledingstukken en voorwerpen uit de winkels en het sorteercentrum van Spullenhulp. Het topstuk was een creatie van het huis Delvaux, dat voor niet minder dan 1350 euro een nieuwe eigenaar vond.

Net zoals vorig jaar zullen ook de opbrengsten van het defilé 12 naar het nieuwe onthaaltehuis voor jonge daklozen gaan, dat in december de deuren opent. Dit onthaaltehuis zal een 15-tal jonge volwassenen (tussen 18 en 24 jaar) huisvesten, om ze met sociale begeleiding op weg te helpen naar volwaardige herinschakeling in de maatschappij en op de arbeidsmarkt.

Concreet zal Spullenhulp met dit bedrag meer dan 500 overnachtingen kunnen financieren. Eén overnachting in het nieuwe onthaaltehuis kost namelijk telkens 50 euro. Dit omvat huisvesting, eten en de socioprofessionele begeleiding van de jongeren.

Melody De Visscher
 

© Vivat.be 2020