Wie wil mee op Energiejacht?

Vanaf 1 december wordt Vlaanderen gedurende 4 maanden het strijdtoneel van De Energiejacht, een originele uitdaging waarbij 15 ecoteams zoveel mogelijk energievreters in huis trachten onschadelijk te maken. Inschrijven kan voorlopig nog niet.


De Energiejacht belooft een zeer eigentijdse infocampagne te worden. Inrichter Bond Beter Leefmilieu maakte het webadres

www.energiejacht.be
aan, maar voorlopig valt er op de wedstrijdstek niet veel te rapen, buiten "Jaag mee" en "Vanaf 1 oktober 2010 kan je hier terecht om je te registreren". De campagnefoto bij de oproep is een knipoog naar het spel dat op til staat. We zien een jageres ergens ten velde klaar om te vuren met een… haardroger. Er bengelt een tweede, gelijkaardig handwapen aan de riem van haar jachtkledij: een beige badjas.

De boodschap wordt aan de man gebracht met de steun van de provincies en de netbeheerders. En voor de inhoudelijke invulling worden de organisatoren bijgetreden door milieuorganisatie Dialoog vzw, één van de voorlopers van BBL. Dialoog vzw kan bogen op 30 jaar knowhow op het vlak van voorlichting en advies inzake duurzame huisvesting.

De deelnemende groepen kunnen van uiteenlopende samenstelling zijn (familie, vrienden, buren, collega's…). De teams hebben als opdracht om van 1 december tot 31 maart zo zuinig mogelijk om te springen met energie. Gaandeweg krijgen ze advies en tips. Op het terrein zullen Energiemeesters toezicht houden op de jacht.

En wij, de toeschouwers, kunnen het verloop van het spel volgen van op de zijlijn. Van op de website dus. Wie regelmatig binnenwipt kan punten opsparen en die aan het eind van de rit inwisselen voor de toonzettende campagneklederdracht: de exclusieve, beige Energiejacht-badjas.

Na afloop zal de site dienst blijven doen als infopunt waar je tips rond energiebesparing kan opsnorren.

Meer info? Loop even binnen bij je gemeentelijke milieudienst. Een mailtje aan de staff kan op

info@energiejacht.be
.

www.energiejacht.be

www.bondbeterleefmilieu.be

www.dialoog.be

© Vivat.be 2020