Transitie denk- en actiedag Gent op 25 september

Gentenaars die actief wensen bij te dragen aan een duurzame toekomst zijn op 25 september welkom op de Transitie denk- en actiedag. Je komt er te weten hoe de gemeenschap bewuste stappen kan ondernemen om de uitdagingen van klimaatverandering aan te pakken.


In transitiesteden zet de gemeenschap bewust stappen om de uitdagingen van klimaatverandering en piekolie (betaalbare oliereserves maar ook andere grondstoffen raken uitgeput) het hoofd te kunnen bieden.

Bewoners brengen samen alles in het werk om hun gemeenschap veerkrachtig te maken opdat ze schokken (zoals minder olie, stijging van de voedselprijzen...) van de globale economie zou kunnen opvangen. Die samenwerking tussen bewoners gebeurt op een positieve, creatieve en vooral aanstekelijke manier waarbij iedereen zo veel mogelijk betrokken wordt.

Meer concreet kan dit betekenen: fruit- en notenbomen aanplanten, workshops organiseren om allerlei vaardigheden aan te leren, mensen informeren op een interactieve manier waarbij mensen uit dezelfde buurt elkaar ook beter leren kennen, gewoon leuke dingen doen samen, ongebruikte ruimtes voor gemeenschapsgebruik organiseren, volkstuinen, samen minder energie verbruiken, leren herstellen ...

Bekijk de

folder met praktische info over de Gentse Transitiedag
op de website van
Transitie Gent
.

Uitgebreidere info en andere initiatieven in Vlaanderen:
Transitie Vlaanderen

 

© Vivat.be 2020