Groen verlichten begint bij Milieukoopwijzer

Spaarlampen, LED-lampen, TL-lampen… welke lamp kiezen en waarop letten als je milieuverantwoord wil verlichten? Steek je licht op bij de Milieukoopwijzer.

 


Het kiezen van milieuverantwoorde verlichting is niet zo vanzelfsprekend. Milieukoopwijzer biedt hulp: deze website rangschikt merken en verlichtingssystemen naargelang hun groene karakter en vertelt je waar je ze kan kopen.

Het energieverbruik en de levensduur zijn twee belangrijke milieuparameters voor verlichting. Daarnaast wordt bij fluorescentielampen (compacte en lineaire) best ook de hoeveelheid kwik beperkt. Ook bij de armaturen is het de efficiëntie of het rendement van de armatuur meebepalend, terwijl regelsystemen  ervoor zorgen dat je verlichting niet onnodig brandt.


Naast verlichting geeft de Milieukoopwijzer ook informatie over kantoormaterialen, maaltijden & tussendoortjes, schoonmaakproducten, dranken, duurzaam watergebruik en papierwaren. Daarnaast wordt ook een overzicht gegeven met links naar interessante milieu-info voor andere en wordt voor 25 van deze productgroepen de belangrijkste milieucriteria op een rijtje gezet. Erg handig wanneer u in een oogopslag wil zien waar je het best oplet bij je groene aankopen.

www.milieukoopwijzer.be

© Vivat.be 2020