Elektrische wagens delen met Zen Car

ZEN CAR is een gloednieuw concept binnen de duurzame mobiliteit in Brussel. Het gaat om een carsharingdienst van elektrische, stille en niet-vervuilende wagens.

 


Het project gaat van start in maart.

ZEN CAR
biedt 100 % elektrische, stille en niet-vervuilende wagens aan. Ze zijn geluidloos en stoten geen CO2 uit.

De dienst start met 20 beschikbare wagens en 40 standplaatsen in Brussel. Deze elektrische auto's kan je huren voor je korte verplaatsingen.

Hoe werkt het?

Het systeem is praktisch en eenvoudig. Je schrijft je in via een onlineformulier. Je stort je lidgeld van 40 euro (eenmalige betaling). Twee tot drie dagen later ontvang je je Zen Car-kaart en kan je je Zen Car reserveren. Dat kan gratis online 7/7 en 24/24 of per telefoon (0479/74.39.39). Je kiest je Zen Car-standplaats met behulp van je postcode en je weet onmiddellijk of er een wagen beschikbaar is.

Je lidkaart opent en ontgrendelt de elektrische wagen. De sleutels liggen in de wagen. Je beschikt over de wagen voor het aantal gereserveerde uren. Onderweg zal je altijd een parkeerplaats vinden, want plaatsen zijn voorbehouden in 6 Interparkings: het Poelaertplein, Conrad, Woluwe Shopping, de Grote Markt en binnenkort Rogier en Zaventem. Na je rit breng je de wagen terug naar de oorspronkelijke standplaats, laat je de sleutels in het handschoenenkastje en laad je de auto op aan de herlaadzuil. Je vergrendelt de Zen Car met je lidkaart. De afrekening ontvang je per e-mail.

Normaal betaal je 7 euro per uur tot middernacht en 5 euro per uur daarna. Je kan ook voor een dagforfait (8 tot 20u) van 70 euro kiezen, en een maandabonnement en een jaarpakket zijn eveneens mogelijk.

De prijzen zijn alles inbegrepen: energie, elektriciteit, verzekering, onderhoud, reiniging, 24/24 bijstand, parking en afgelegde kilometers.

© Vivat.be 2020