Een goede koelapparatuur voor uw restaurant?

De horeca is een van de meest delicate beroepen waar hygiëne en gezondheid centraal staan. De aankoop van goede, complete en adequate koelapparatuur, die u kunt vinden op Ice-Shop voor uw restaurant is een garantie voor kwaliteit van uw diensten. Via dit artikel leggen we uit waarom professionele koelapparatuur belangrijk is in de horeca, maar ook welke apparatuur u nodig heeft om uw bedrijf uit te rusten.

Waarom is koude apparatuur onmisbaar in de catering? 

Het succes van een restaurant hangt vooral af van de kwaliteit van de gerechten die worden geserveerd. Deze zijn afhankelijk van het talent van de kok, maar vooral van de versheid van de ingrediënten. Koude apparatuur in restaurants is een cruciale investering die niet lichtvaardig moet worden opgevat. In de horeca moet de koudeketen namelijk strikt worden gerespecteerd om elk risico van besmetting en verspreiding van bacteriën in levensmiddelen te voorkomen. Daarom is bepaalde professionele koelapparatuur essentieel om aan deze behoefte te voldoen.

De categorie van de inrichting bepaalt de geschikte apparatuur, maar de behoeften blijven min of meer gelijk. Wat betreft het koelmeubilair zijn de koelruimte, de koelkast, de vitrine, het koelbuffet en de wijnkelder van essentieel belang. We vertellen u er later in dit artikel meer over.

Welke koelapparatuur is essentieel voor een restaurant?

Zoals u zult hebben begrepen, is een koelinstallatie essentieel voor uw bedrijf om de koudeketen te respecteren en zo uiterst verse gerechten aan te bieden. Hier vindt u een selectie van de belangrijkste koelapparatuur voor uw restaurant.

Koude apparatuur om de ingrediënten te bewaren

Het voedselopslagapparaat garandeert de kwaliteit van het restaurantmenu. Ingrediënten moeten vers worden bewaard om hun smaak en voedingselementen te behouden.
De koelruimte, positief of negatief, is ontworpen om voedingsmiddelen zoals vlees in grote hoeveelheden op te slaan.

Het bezit van een diepvrieskist wordt ook aanbevolen als aanvulling op de koelapparatuur.

De koelkast, of deze nu negatief of positief is, is een noodzaak in de horeca. Deze apparatuur wordt vooral gebruikt om ingrediënten zoals salades, vis en groenten en fruit koel te houden.
Natuurlijk is een goede organisatie van de opslagruimte essentieel om voedsel in de beste omstandigheden op te slaan. Het respecteren van opslagtemperaturen is ook een belangrijke regel.
U investeert ook in een gekoelde rijpingskast om de smaak van het vlees te behouden. Voor desserts is niets beter dan een chocoladekast.

Koelapparatuur voor dranken

Dranken zijn een integraal onderdeel van de voedingsmiddelenindustrie. Ze hebben ook geschikte apparatuur nodig om ze koel te houden. Een restaurant uitgerust met een wijnkelder (10°C tot 13°C) biedt zeker de beste kaart. De wijnen worden dus op de juiste temperatuur en in de beste omstandigheden bewaard om de klanten goede wijnen te kunnen aanbieden.

Door de aanschaf van een ijsblokjesmachine kunnen ook champagnes op de juiste temperatuur worden geserveerd. Drankjes met ijsblokjes zijn ook erg populair, zoals cocktails of whisky's. Het maken van uw eigen ijsblokjes is een garantie voor de kwaliteit van uw bedrijf.

Als de ruimte het toelaat, voegen we vensterkoelkasten toe in het restaurant. Zo kunnen klanten zien welke drankjes er beschikbaar zijn en worden deze koel gehouden.

Extra koelcellen

Als de koelruimte en de koelkast de essentie van de koelapparatuur zijn, dan zijn er andere apparaten die deze kunnen aanvullen.

In de keuken wint de koelwerkbank steeds meer terrein bij horecaprofessionals. En niet voor niets blijkt het praktisch en perfect te zijn voor het bereiden van maaltijden. Afhankelijk van het type van uw bedrijf zijn er gekoelde bereidingstafels voor pizzeria's, banketbakkerijen of broodjeszaken.

In de eetzaal maakt het gekoelde buffet het mogelijk om de gerechten uit te stallen met behoud van hun smaak en met inachtneming van de regels van de hygiëne. Afhankelijk van de grootte en het type van de inrichting kunnen de uitrustingsvereisten variëren. Er moet echter wel op worden toegezien dat aan de normen wordt voldaan, zowel wat betreft de aangeschafte apparatuur als de gebruiksvoorwaarden.

U zult dus begrijpen dat het hebben van goede koelapparatuur in uw restaurant een garantie is voor kwaliteit. Zo heeft u de zekerheid dat uw kant-en-klare maaltijden extreem verse ingrediënten bevatten om uw klanten zo goed mogelijk tevreden te stellen. Verwaarloos dit punt dus niet!









© Vivat.be 2020