BE-GREEN, de groene immo-site

BE-GREEN is een gratis website voor vastgoedzoekertjes, voorbehouden voor 'groen', ecologisch en duurzaam vastgoed. Het adresboek van de professionals uit de sector van de ecoconstructie staat ook online!


Het initiatief kwam van twee jongeren, broer en zus. De ene droomde van een mooi ecologisch huisproject, de andere had er 5 jaar over gedaan om alle nodige informatie te verzamelen teneinde zijn energiezuinig huis te bouwen.

Ze wisten dat een aangepast pand vinden als men vasthoudt aan bepaalde ecologische en economische criteria niet echt eenvoudig is. Hetzelfde geldt indien men op zoek is naar een gespecialiseerde professional in deze sector. Hoe moet je eraan beginnen? Waar moet je zoeken?

In plaats van hier en daar via het internet informatie te vergaren, beslisten ze alles op één website te verzamelen. En zo is BE-GREEN ontstaan, een unieke en originele ruimte voor eenieder die op zoek is naar een 'groen' pand of  'groen' wil (ver)bouwen. Deze ruimte zal zoveel mogelijk immobiliënzoekertjes uit de groene sector bevatten, maar zal ook als database fungeren en een referentielijst bevatten met alle gespecialiseerde vaklui uit de groene sector. Verder willen ze graag dat het een ruil- en deelruimte wordt voor alle actoren binnen de groene sector.

www.be-green.com

© Vivat.be 2020