Yum, de Bioweek 2012 komt eraan!

De Bioweek loopt dit jaar van 2 tot 10 juni. Het thema van deze 8e editie is ‘Smaak’. Je mag dus overal in België tal van proeverijen verwachten. Er worden ook kookworkshops, fietstochten, opendeurdagen en boerderijfeesten georganiseerd.


Zoals elk jaar nodigt de Bioweek iedereen uit om producten afkomstig van biologische landbouw te ontdekken. Gedurende een ganse week openen winkels en markten, producenten, verwerkers, verdelers en zelfs restaurants hun deuren om aan te tonen dat gecertificeerde, 100 % natuurlijke producten een echt verschil maken in smaak en gezondheid.

Dit jaar loopt de Bioweek van 2 tot 10 juni. Een heleboel activiteiten worden georganiseerd in heel België. Je hebt de keuze tussen proeverijen, kookworkshops, fietstochten, opendeurdagen en boerderijfeesten. Op deze pagina

http://www.biomijnnatuur.be/bioweek2012/
zoek kan je alvast kijken wat er in jouw gemeente of provincie te doen is. 

De Bioweek opent alvast met 'Hasselt proeft bio'. Op het menu staan straffe verhalen aan de zomerbar en hapjes en drankjes om je vingers bij af te likken. Biobedrijven uit heel het land brengen hun kwaliteitsproducten mee. Denk aan: ambachtelijk brood, roomijs, streekbier, smoothies, enzovoort! Er is ook een muziekact van Belcirque, een spektakel van Belgisch kampioen Jongleren &Co, een professioneel bbq-team van Weber en nog vele andere activiteiten.

Wedden dat je de smaak te pakken krijgt?

www.biomijnnatuur.be/bioweek2012/

Melody De Visscher
 

© Vivat.be 2020