X-Files van de Geschiedenis 24: samenzweringen à la carte

Het 'top secret' verhaal over de neergeschoten Boeing is maar één van de talloze samenzweringstheorieën die tegenwoordig de ronde doen over de meeste uiteenlopende historische gebeurtenissen. En dan hebben we het nog niet over de inmiddels onthulde wereldwijde destabiliseringacties van CIA en FBI sinds WO ll in landen als Chili en Nicaragua.


Aflevering 23

De val van het communistische Oostblok? Een gezamenlijk project van vrijmetselaars, joodse organisaties én het Vaticaan. Centraal-Europa moest en zou opnieuw christelijk worden, zoals de historische lotsbestemming van de regio het wil. De riots in Los Angeles (’92)? Met militaire precisie georkestreerd door de CIA. De bendeleiders hebben altijd hardnekkig ontkend dat ze gebouwen in brand zouden gestoken hebben, een uitspraak die jammer genoeg nooit de media heeft gehaald. De ware toedracht van het drama in Waco, Texas (’93, foto)? Toegedekt door openbaar aanklager Janet Reno. Op een video zou te zien zijn hoe agenten de ranch in brand steken. De opkomst van de Russische nationalistische leider Vladimir Zjirinovsky in de jaren '90? Een poging om een nieuwe Hitler of Stalin aan de macht te brengen. Zijn naam betekent ‘heerser van de wereld’. De teloorgang van het Britse openbaar vervoer, met het ongeval in Paddington in september van 1999 als triest hoogtepunt? Een doordachte strategie van de auto-industrie en de financiële wereldelite. De oorlogen in Bosnië en Kosovo? Opgezet door de zogenaamde (maar wel echt bestaande) Bilderberg-groep, mogelijk het machtsorgaan van de Illuminati. 9/11? Daar hebben we het nog over in de volgende aflevering van deze X-Files.

Onze eigen Bilderberger

Van 3 tot 6 juni ’99 hield de Bilderberg-groep in Sintra, Portugal, haar jaarlijkse vergadering. Voormalig secretaris-generaal van de NAVO Lord Peter Carrington zat de conferentie voor, zoals hij dat al tien jaar doet. Naast tientallen staatshoofden, permiers en presidenten (van Bill Clinton tot de sultan van Burnei, inclusief de paus en de leiders van Iran, Libanon, China en andere schijnbaar niet- of anti-westerse landen) zouden ook David Rockefeller, Margaret Thatcher, Henry Kissinger, Bill Gates, Roy Disney en vele andere politici, VIP’s en bedrijfsleiders officeel uitgenodigd zijn voor “one of the key meetings of the year”, zoals de hoofdredacteur van The Observer (toch geen sensatieblad) Will Hutton in 1997 schreef. Volgens Hutton worden op de superbeveiligde en al even geheime Bilderberg-bijeenkomsten cruciale beslissingen genomen in verband met de wereldpolitiek. BBC-journalist Tony Gosling gaat zelfs nog een stapje verder: “Als je weet dat ook de top van het Internationaal Muntfonds en van de belangrijkste centrale banken aanwezig zijn, moet je je afvragen of zo’n machtig gezelschap haar macht niet kan misbruiken.” Volgens ingewijden zouden in het verleden al volgende punten op de Bilderberg-agenda gestaan hebben: de vorming van een wereldregering, voorafgegaan door de vorming van een Aziatisch blok onder de leiding van Japan; de onafhankelijkheid van Kosovo; de oprichting van een Europees leger in opvolging van de NAVO-troepen; de uitbouw van een globaal belastingsysteem. Het zijn thema’s die voor de hand liggen en doen vermoeden, wars van alle complottheorieën, dat de Bilderbergconferentie eigenlijk gewoon een sjieke praatbarak is, een intiem feestje van de machtigen der aarde.
Hebben we het in dat verband trouwens al over de Belgische aanwezigheid in Sintra gehad? Jean-Luc Dehaene – toen nog net eerste minister, nu adviseur van een paar honderd bedrijven instellingen – was de enige landgenoot die een uitnodiging in de bus kreeg. Of hij, in volle dioxinecrisis en vlak voor de verkiezingen, daadwerkelijk is afgereisd naar Portugal, wilde Dehaene niet kwijt. Zou hij dan toch de enige verlichte geest zijn in dit land, de enige Illuminatus? Het genootschap zou alleszins niet in onze achting stijgen. (Karel Michiels)

© Vivat.be 2020