X-Files van de Geschiedenis 23: de Nieuwe Wereldorde

De Illuminati: een groepje verlichte geesten met duistere bedoelingen? Als we de samenzweringstheorieën over de meest uiteenlopende historische gebeurtenissen mogen geloven, komt een goed paar argusogen zeker van pas. Wat kunnen we trouwens verwachten van een geheime wereldregering die presidenten de term ‘Nieuwe Wereldorde’ in de mond legt?


Aflevering 22

Wie zijn de Illuminati (niet te verwarren met het gelijknamige videospel), de verlichte dan wel verduisterende geesten die proberen om de geschiedenis naar hun hand te zetten? De Amerikaanse president George Bush Senior (1989-1993) zou van de geheime wereldregering de toestemming hebben gekregen om het begrip ‘Nieuwe Wereldorde’ te introduceren, meer bepaald naar aanleiding van de eerste Golfoorlog. De voormalige Belgische premier Jean-Luc Dehaene zou lid (geweest) zijn van de zogeheten Bilderberg-groep, een denktank van de machtigen der aarde. Ex-minister van Volksgezondheid Marcel Colla zou logebroeders hebben ingeschakeld om zijn rol in het dioxineschandaal te verhullen (1999), althans dat beweerde toen Agalev-kamerlid Peter Van Houtte, een uitspraak die hem zelfs door de eigen groene fractie niet in dank werd afgenomen. Misschien omdat zowat de helft van alle nationale ministers in de toenmalige regering vrijmetselaars waren?

Louis Michel, Antoine Duquesne, Luc Van den Bossche, Laurette Onkelinx, André Flahaut, Didier Reynders, Rik Daems én de beide commissarissen Freddy Willockx en Charles Picqué: samen met de VLD-ers Pierre Chevalier, Marleen Vanderpoorten en Geert Versnick, en de SP-anciens Fred Erdman en Willy Claes (die tijdens de Agusta-crisis in de Kamer het woord richtte tot zijn broeders, “om ook voor mij het licht weer te laten schijnen”) vormen de vrijmetselaars als het ware een nieuwe zuil in de Belgische samenleving.
CVP-fractieleider Paul Tant noemde de omstreden lijst van de parlementaire onderzoekscommissie over de sekten zelfs een ‘loge-operatie’, omdat de vrijmetselaars niét geviseerd werden, terwijl Opus Dei en de Charismatische Beweging wél op de lijst stonden.

Opmerkelijk trouwens, dat de christendemocraten zicht altijd hebben afgezet tegen de vrijzinnige loge, die toch ooit gesticht is door de ridders van God, door de kruisvaarders. En is kroonprins Filip zelf geen ridder in de notoire Orde van de heilige Johannes van Jeruzalem, van Rhodos en van Malta, die zich eveneens beroept op de tempeliers als stichters van de organisatie? Mogelijk heeft hij daar ook Mathilde d’Udekem d’Acoz leren kennen, die in 1997 voor de Orde van Malta een groep zieken begeleidde naar Lourdes. Ridder mag ze zichzelf niet noemen, de Orde is en blijft een mannenbastion, maar als gewoon lid is onze toekomstige koningin uitermate actief in de organisatie.

De Hernieuwde Wereldorde

Bush, Dehaene, Willockx, prins Filip: het zijn niet meteen namen die je een verlichte geest toedicht. Ook geen duistere bedoelingen trouwens, laat staan dat ze zouden behoren tot een geheime wereldregering. En toch was het George Bush, op dat moment president van de Verenigde Staten, die in 1990 hernieuwd (na president Woodrow Wilson in 1917, Adolf Hitler in 1938 en Nelson Rockefeller in 1968) de Nieuwe Wereldorde mocht uitroepen. Als notoir vrijmetselaar, hoofd van de uitverkoren 33ste Loge (gevestigd in Washington D.C., de stad die gebouwd is in de vorm van een pentagram, de vijfhoekige ster die het symbool zou zijn van Illuminati) kreeg Bush daarvoor de toestemming van onder meer de Council on Foreign Relations (CFR, 1921), de Trilateral Commission (TC, 1973) – beiden opgericht onder de vleugels van de Rockefellers, en het Londense Royal Institute for Royal Affairs, een initiatief van de Rothschilds.

Dit selecte gezelschap zou in ’29 de beurskrach en de wereldwijde depressie veroorzaakt hebben (herinner u ook de financiering van de Russische revolutie uit een vorige aflevering van deze reeks) en in ’33 de Verenigde Staten failliet verklaard hebben (waarna president Roosevelt alle financiële macht zou overgedragen hebben aan de grote bankiers). Ook de Tweede Wereldoorlog zou er gekomen zijn op initiatief van de CFR, net als de latere oprichting van de Verenigde Naties (de grond waar het huidige hoofdkwartier staat, is een gift van de Rockefellers) én de aanstelling van de presidenten Nixon, Carter en Bush, alle drie lid van de CFR. President Kennedy hoorde niet thuis in het draaiboek van de Illuminati en werd dan ook vakkundig vermoord (hoewel sommigen beweren dat hij de geheime samenwerking met de aliens openbaar wilde maken, zie X-file 22). Hetzelfde lot zou congressman Larry McDonald te beurt gevallen zijn. Hij deed in 1981 een oproep om de activiteiten van de CFR en de TC grondig te onderzoeken. Twee jaar later kwam McDonald samen met 268 andere passagiers om het leven aan boord van een Koreaanse Boeing die ‘per ongeluk’ werd neergeschoten door Russische Migs, in de buurt van het Japanse eiland Sakhalin. De piloten van het passagiersvliegtuig hadden niet geantwoord op de waarschuwingen van de Russen en hun lichamen werden, in tegenstelling tot die van alle andere inzittenden, nooit teruggevonden. Getuigen zagen net voor de ramp twee parachutes naar beden zweven. De gegevens op de teruggevonden flight recorder zijn door de CIA geklasseerd als ‘top secret’. (Karel Michiels)

© Vivat.be 2020