X-Files van de Geschiedenis 18 - Engels van licht

De meest intrigerende theorie over het onstaan van de vrijmetselarij staat op de naam van de Engelse auteurs Michael Baigent, Richard Leigh en Henry Lincoln, in hun boek The holy Blood and the Holy Grail.


De meest intrigerende theorie over het onstaan van de vrijmetselarij staat op de naam van de Engelse auteurs Michael Baigent, Richard Leigh en Henry Lincoln, in hun boek The holy Blood and the Holy Grail. Dan Brown zou het verhaal jaren later verwerken in De Da Vinci Code.

Het oorspronkelijk Franse woord 'sangraal' zou volgens hen altijd verkeerd vertaald zijn als heilige graal terwijl het eigenlijk sang real moet zijn, koninklijk bloed, meer bepaald het bloed van de Merovingische dynastie, en daarvoor van Jezus en Maria Magdalena in persoon. De Priorij van Sion zou die koninklijke bloedlijn altijd verdedigd hebben, met de ultieme betrachting om de rechtstreekse afstammeling van dit onwaarschijnlijke geslacht ooit, op het juiste moment, aan het hoofd te zetten van een nieuw te vormen wereldregering.

Terwijl notoire vrijmetselaars en Rozenkuisers als Leonardo Da Vinci, Isaac Newton, Robert Fludd en Francis Bacon (tevens zuivere wetenschappers - rationeel en occult denken waren ook toen nog vrij hecht met elkaar verweven) almaar meer kennis vergaarden, terwijl de hermetische monnik Giordano Bruno (1548-1600) een terugkeer predikte naar de oude Egyptische religie en de Engelse intellectueel John Byrom (1691-1763) in Londen de zogeheten Zonneclub of Kabbalclub oprichtte, terwijl met andere de goeien zich wijdden aan opvoeding, wetenschap en verlichting, waren de slechten bezig met het uitbroeden van een duivels plan.

Terwijl de oervaders van Neburu (herinner u de buitenaardse afkomst van al die kennis) onder de mensen een aantal uitverkorenen selecteerden, gaven een stuk of wat machtigen der aarde (met aan het hoofd, aldus sommig bronnen, de Amerikaanse jezuïetische vrijmetselaar Adam Weisshaupt) de eerste aanzet tot de vorming van een nieuwe wereldorde, de Illuminati, genoemd naar Lucifer, in het Oude Testament ook wel de 'Engel van het licht' genoemd. Uiteraard zochten de llluminati toenadering tot de financiële elite, tot de Rothschilds bijvoorbeeld, en later ook de Rockefellers. En zo krijgen deze X-Files van de Geschiedenis een wel heel actueel tintje, en zitten we voor we het weten verstrikt in de grote complottheorieën van de 20ste eeuw. (Karel Michiels)

            © Vivat.be 2020