Wereld Diabetes Dag 2011

Op 14 november wordt extra aandacht gegeven aan diabetes. De doelstelling van deze dag is onder andere het publiek te informeren over de risico's en waarschuwingstekenen van deze ziekte, die wereldwijd 50 miljoen mensen treft. 


Bij ons lijdt 1 op de 1 Belgen aan de ziekte. Diabetes noemen we ook vaak suikerziekte omdat het gepaard gaat met een te hoog suikergehalte in het bloed. Er zijn twee soorten diabetes: type 1 en type . In de meeste gevallen kan je type voorkomen, maar hiervoor moet je de ziekte natuurlijk op tijd screenen. Preventie is een van de doelstellingen van de jaarlijkse campagne. Door de bevolking te sensibiliseren voor de risico's maar ook de waarschuwingstekenen van diabetes worden de kansen om de ziekte te voorkomen groter. De Wereld Diabetes Dag dient ook om de patiënten te informeren over hoe ze de ziekte kunnen controleren en behandelen.

De dag van 14 november werd gekozen omdat het de verjaardag is van Frederick Banting, die samen met Charles Best in 19 insuline ontdekte als levensreddende behandeling voor diabetes.

Meer info:

www.diabetes.be

Melody De Visscher
 

© Vivat.be 2020