Tips voor een duurzaam schooljaar

Eén September komt eraan en Netwerk Bewust Verbruiken geeft enkele tips om het schooljaar op een duurzame manier te starten. Milieuvriendelijk schoolmateriaal, tweedehandsstudieboeken, gezonde vieruurtjes, ... de vzw zet alle tips op een rij.


Op z'n website geeft Netwerk Bewust Verbruiken 10 tips om het schooljaar op een duurzame manier te starten.
Eerst en vooral stelt de vzw voor om aan hergebruik te denken vooraleer nieuw materiaal te kopen. Moet je toch gaan shoppen? Koop dan niet eender welk schoolmateriaal. Kijk uit naar pennen, stiften en lijmen zonder oplosmiddelen, zware metalen of bewaarmiddelen.

Mappen, schriften, pennenzakken en een boekentas kan je bovendien tweedehands kopen in een kringloopwinkel of op websites voor tweedehandsproducten.

Boeken kaften kan met recuperatiemateriaal zoals oude affiches, posters, tijdschriften, wereldkaarten en waarom niet resten behangpapier.  Geef je toch de voorkeur aan nieuw kaftpapier? Kies dan rollen uit ecologisch papier.

De netwerkorganisatie geeft nog andere tips, zoals het gebruik van een brooddoos om aluminiumfolie en andere verpakkingen te beperken, fiets-, car- of voetpooling, enzovoort.

Lees ze allemaal op

www.bewustverbruiken.be

Melody De Visscher
 

© Vivat.be 2020