Thich Nhat Hanh op bezoek in Brussel

Thich Nhat Hanh is een vredesactivist, boeddhistische monnik, zenleraar, schrijver en dichter. Op zondag 7 mei brengt hij een eenmalig bezoek aan Brussel en er is nog plaats in de zaal.


Thich Nhat Hanh verwierf enige politieke bekendheid toen hij in de jaren '70 bemiddelde in de vredesonderhandelingen tussen Viëtnam en de Verenigde Staten. Binnen het boeddhisme vertegenwoordigt hij een stroming die hij zelf 'geëngageerd boeddhisme' noemt, gekenmerkt door een sterke maatschappelijke betrokkenheid en een band met alles wat leeft. 


Een belangrijk thema van Thây (zoals hij door zijn studenten en vrienden genoemd wordt) is mindfulness, in aandacht leven. Minister Inge Vervotte heeft vorig jaar een project gesubsidieerd waarbij mindfulnesstechnieken worden toegepast bij de behandeling van depressie. Thây verspreidt het boeddhistische concept MINDFULNESS over heel de wereld via zijn boeken en teachings.
Het boeddhisme onderwijst hij als een levenskunst die naar transformatie en genezing leidt. Losstaand van geloofsovertuiging of achtergrond kan iedereen heil ervaren van de meditatiepraktijk en kan men de kunst van “leven in aandacht” leren. Via zijn boeken en directe acties komt Thây al ruim 50 jaar op voor vrede en verzoening.


Iedereen is welkom op deze unieke gelegenheid om deze oude meester te ontmoeten.  

De Nederlandse Boeddhistische Omroepstichting (BOS) heeft een documentaire gemaakt over Thich Nhat Hanh : “My life is my message”. TV, archief, za 12 maart 2005. 
Op dezelfde site vind je ook een documentaire over zijn opmerkelijke bezoek in 2005 aan Vietnam, na 39 jaar ballingschap, TV, archief, woe 28 dec 2005, “Terug naar Vietnam”.

Info
Openbare lezing met als titel “Vrede aanraken” 
Zondag 7 mei om 14.00 uur 
Zaal Theater Saint-Michel, Père E. Devroyestr. 2 1040 Brussel 
15 Euro
Info + inschrijvingen 


Woordje uitleg :
Thich Nhat Hanh :

© Vivat.be 2020