Stem op je favoriete foto in de ARGUS-Fotowedstrijd

Nog tot 28 februari 2013 kan je stemmen voor de publieksprijzen in de ARGUS-Fotowedstrijd, die bestaat sinds 2001 en internationale belangstelling geniet. Uit de 7772 ingezonden beelden selecteerde de jury een zestigtal finalebeelden. De foto’s moesten gaan over natuur, landschap én milieu.


Niet alleen de schoonheid van de natuur, maar ook de manier waarop de mens ermee omgaat, krijgt aandacht in deze wedstrijd. En de wedstrijd voert zelf ethiek ook hoog in het vaandel. Dit betekent dat ingezonden opnamen van planten en dieren worden gemaakt met respect voor het onderwerp; het welzijn van de gefotografeerde dieren moet voorop staan, de locatie van de opname mag niet beschadigd worden omwille van de opname, … . Indien de jury vermoedt dat deze ethiek niet is gevolgd, wordt de fotograaf uitgesloten.

Er kan gestemd worden in tien categorieën, met naast ‘Babydiertjes’ en ‘Onderwaterwereld’ onder meer ook ‘Wateroverlast in Vlaanderen’, ‘Lucht en verkeer’ en ‘Water, vitaal voor een gezonde planeet’. Wie zijn stem uitbrengt, maakt kans om een ‘weekendje-uit’ of een ARGUS-fotojaarboek te winnen.

Stemmen kan op

www.argusfotowedstrijd.be
. Half maart 2013 worden de prijzen uitgereikt in het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel.

De vzw ARGUS is het milieupunt van KBC en Cera, dat met haar initiatieven wil bijdragen tot een milieuvriendelijker en duurzamer samenleving.

Melody De Visscher

© Vivat.be 2020