Starterskit moestuin

Leefmilieu Brussel raadt de Brusselaars aan om hun eigen fruit, groenten en kruiden op hun terras of balkon te kweken. En om hen te motiveren, biedt het Instituut hen een kit met vier zaden en alle nodige informatie aan om te beginnen.


Een moestuin op een miniterras of een klein balkon, is dat niet een beetje moeilijk? Helemaal niet. Eén m² volstaat om je eerste moestuintje te beginnen. Heel wat kruiden en groenten kunnen overigens ook in een pot worden gekweekt.

Leefmilieu Brussel bewijst het met een starterskit. ‘Mijn gemakkelijke moestuin’ bevat een handleiding om je moestuinbak in elkaar te steken en vier soorten zaden die voor deze teeltwijze geschikt zijn (radijzen, prinsessenbonen, snijbiet en rucola).
Eenmaal je het principe begrepen hebt, kan je andere soorten fruit, groenten en kruiden kweken.

De handleiding legt je alles uit: hoe een vierkantemeterbak maken, hoe deze overzichtelijk indelen, wat je nodig hebt voor het onderhoud, enzovoort.

Kers op de taart: elke maand krijg je een nieuwsbrief met receptenideeën en extra tips om je groentetuin te beheren.

Bestel je starterskit ‘Mijn gemakkelijke moestuin’ online op  www.leefmilieubrussel.be of bel naar 02 775 75 75. Je kan de infobrochure van de kit ook gewoon downloaden.

www.leefmilieubrussel.be

Melody De Visscher

© Vivat.be 2020