Salto Natale voor het eerst in België met Synfunia

 Na vier succesvolle shows in Zwitserland gaat circus Salto Natale met Synfunia een stap verder. Voor het eerst wordt Salto Natale een exportproduct en slaat het circus de tenten letterlijk en figuurlijk op in het buitenland. Vanaf 8 mei 2008 ook in België, meer bepaald in Tour & Taxis in Brussel.


 

De Zwitserse circusfamilie Knie presenteert al 200 jaar lang circus van topniveau. Vandaag zet Gregory Knie met Salto Natale de befaamde familietraditie verder als zevende generatie. Met succes, want hun acts hebben al vele prijzen gewonnen op het befaamde ‘Festival International de Cirque de Monte Carlo’. 

Circus Knie noemt zich vandaag de dag het ‘Zwitserse National-Circus’, dat in 1919 als ‘Zwitsers National-Circus Gebroeders Knie’ door Friedrich Knie werd opgericht en sindsdien onder leiding staat van de Knie-dynastie. Aan de oprichting van dit ‘National-Circus’ ging meer dan een eeuw van activiteiten van kermisreizigers vooraf.

In het oprichtingsjaar bouwen de Knies het permanente winterkwartier in Rapperswil aan de Zürichsee, waar in periodes zonder optredens dieren worden gedresseerd en andere programmanummers worden ingeoefend. In hetzelfde jaar kopen ze hun eerste circustent met 3000 zitplaatsen.

In 1941 neemt Fredy Knie senior als 21-jarige samen met zijn broer Rolf in de vijfde generatie het circus over en tot 1992, meer dan 51 jaar, leidt hij het als "Grand-Seigneur van de paardendressuur".

Ondertussen staat de achtste generatie van de Knie-Dynastie in de circusarena. Fredy Knie junior wordt – net zoals ook zijn vader Fredy Knie senior - beschouwd als een groot talent in de paardendressuur. Franco Knie senior wordt dan weer gezien als dé grootmeester van de dressuur met olifanten. Meer dan 100 dieren leven en ‘werken’ momenteel in het circusbedrijf.

In 2002 richtten Rolf Knie en zijn zoon Gregory Salto Natale op - ‘der Circus der anderen Art’. 

Synfunia

Synfunia is de vijfde productie van Salto Natale. Voor deze verjaardagsshow stelden Rolf & Gregory Knie een uniek creatief team samen dat onder leiding staat van de internationaal gevierde regisseur Guy Caron.

Met de productie van Synfunia wil het Zwitserse circusgezelschap zichzelf overtreffen. Tot op heden konden de verschillende voorstellingen bijna 350.000 toeschouwers bekoren. Omwille van de komische optredens, artistieke topprestaties en magische effecten uit voorgaande shows zijn de verwachtingen bij het publiek hoog gespannen.

Het verhaal: een circusdirecteur die aan grootheidswaanzin lijdt probeert vertwijfeld zijn laatste grote opera te creëren. Hij wil een hommage aan klassieke componisten zoals Tchaikovsky, Puccini, Rossini of Bizet creëren en droomt van een show die circus en opera verbindt. Het publiek zit er middenin en observeert hoe hij ambitieus probeert zijn show te vertalen. Zoals in het werkelijke circusleven vallen er echter heel wat onvoorziene en onverwachte omstandigheden voor met de nodige chaotische en grappige effecten als gevolg. Bovendien is er de unieke en romantische persoonlijkheid van de circusdirecteur die het spektakel een bijzondere ‘touch’ geeft. Gezonde zelfspot, onverhoopte poëzie en een muzikale begeleiding creëren een heel ander type van enscenering in het genre van de slapstick. “We willen de mensen aan het lachen brengen” vertelt produdent Gregory Knie, “in Synfunia zit de versmelting van overweldigende muziek en unieke artisticiteit verborgen”. Voor dit jubileum hebben hij en zijn vader Rolf Knie een buitengewoon team samengesteld dat onder leiding van de toneelspeler van het eerste uur staat: Guy Caron.

Binnengaan en ontspannen, zich laten onderdompelen in de wereld van de parodie, spanning, kunsten en fantasie – dat is Synfunia. De vijfjarige jubileumsshow van Salto Natale lokt u met al uw zinnen mee tot in het leven van het circus en laat dromen werkelijkheid worden. De show werd al bijna vijftig keer in Zürich opgevoerd en voor Bern zijn er 24 shows gepland. Dit jaar heeft Gregory Knie en zijn team onder leiding van Guy Caron samen met 25 artiesten uit acht landen een show uitgewerkt die lijkt op een fantastisch vuurwerk van kleuren, spektakel, acrobatie, muziek en poëzie!

Synfunia slaat vanaf 8 mei tot 1 juni de tenten op in Tour & Taxis te Brussel, en speelt:

van dinsdag tot vrijdag om 20 uur.
op zaterdag om 15 uur en 20 uur.
op zondag om 13 uur.

De show duurt 2 uur 30 minuten, inclusief 25 minuten pauze

Tickets:
Koningsloge (loge Royale): 110€
Categorie 1: 54€
Categorie 2: 44€
Categorie 3: 24€

Voor zaterdag en zondag geldt een weekend-supplement van 5€, prijzen zijn exclusief reservatiekosten (€3) en exclusief verzendingskosten.

10€ korting tem 12 jaar.

Tickets zijn verkrijgbaar via Sherpa of 070 25 15 15.

        © Vivat.be 2020