Van McDo naar bio

De voormalige directeur van McDonald’s heeft in de VS een biologisch restaurant geopend. Hij hoopt in de komende jaren het concept grootschalig te ontwikkelen.


Mike Roberts, voormalig operationeel directeur van fastfoodketen McDonald’s, gelooft voortaan in biologische landbouw. In Lyfe Kitchen, z'n nieuwe restaurant in Palo Alto in Californië, serveert hij alleen maar gezonde gerechten. Het eten bevat room, witte suiker, witmeel, transvetten, transgene ingrediënten noch kunstmatige toevoegingen. Hij biedt ook biologisch bier en biologisch-dynamische wijn aan.

Roberts heeft grootschaligheid op het oog. Zijn doel is in vijf jaar in de Verenigde Staten 500 tot 1000 zulke restauranten te openen. "Stel je voor dat er tientallen miljoenen duurzame maaltijden geserveerd worden met de efficiëntie die mensen verwachten van een fastfoodketen", zegt hij in een interview met Wired.com. "Zoiets is nog nooit eerder geprobeerd."

Er is wel nog een klein probleempje dat opgelost moet worden. In de VS wordt te weinig biologisch geteeld om voedsel te leveren aan honderden van deze restaurants. 

Roberts is hierdoor echter niet ontmoedigd. "Net zoals McDonald’s in de jaren ’60 en ‘70 voor een transformatie zorgde van de  Amerikaanse landbouw, die aanvankelijk niet in staat was voldoende te produceren voor de snelgroeiende fastfoodketens, kan Lyfe het landbouwsysteem opnieuw veranderen", zegt hij.

Het idee is alvast gelanceerd.

www.lyfekitchen.com

Melody De Visscher
 

© Vivat.be 2020