Herbruikbaar bestek in bamboe bij EXKI

EXKi, het gezonde fastfoodrestaurant, is partner van WWF sinds 2006. Dit jaar zet het restaurant zich in voor het milieu door herbruikbaar bestek aan z'n klanten te bieden. Voor elke verkocht doosje met bestek ontvangt de natuurbehoudsorganisatie 1 euro.


Er bestaat tussen WWF en EXKi een echte, duurzame samenwerking. Hun doel is de impact van de firma op het milieu te verminderen en het personeel en de klanten te sensibiliseren voor milieuvriendelijke acties.

EXKI is bezig met twee initiatieven. In 2006 werd de ecologische voetafdruk van de EXKi-restaurants in België berekend en het merk heeft zich geëngageerd om deze met 20 % te verkleinen in 4 jaar tijd.

Dit jaar verkoopt EXKi herbruikbaar bestek in een doosje van bamboe afkomstig uit duurzaam beheerde bossen! EXKi steunt ook de bossencampagne van WWF. Voor elke verkocht doosje met bestek ontvangt de natuurbehoudsorganisatie 1 euro voor zijn projecten voor de bossen. En voor elk EXKi-menu (een Carpe Diem drankje, een kleine salade en een broodje naar keuze) dat verkocht wordt, geeft het restaurant nog 0,50 euro aan WWF.

Het bestek herbruiken draagt bij aan de bescherming van het milieu. Als EXKi-klant verzamel je ook meer "worteltjes" op je green card. De green card van EXKi is een klantenkaart die uw milieuvriendelijk gedrag beloont en de klanten laat genieten van exclusieve voordelen.

© Vivat.be 2020