De Natuurfrituur: biologisch, vegetarisch en sociaal betrokken

Heb je zin in frietjes? Probeer dan eens de Natuurfrituur, een mobiel frietkot dat heerlijke biofrietjes aanbiedt, en waar kroketjes en snacks allemaal vegetarisch zijn. Bovendien is de frituur bekend voor z'n duurzame tewerkstelling voor mensen die niet gemakkelijk toegang krijgen tot de arbeidsmarkt. Dankzij al deze kwaliteiten werd de Natuurfrituur  geselecteerd in de race naar de felbegeerde Grote Prijs voor Toekomstige Generaties!


De Natuurfrituur bestaat sinds 2009.  Het concept werd gelanceerd door een biokoppel: Hans (uit Ninove) en Kathleen (uit Gent). Ze beslisten om heerlijke, duurzame en diervriendelijke frietjes te maken. Terwijl klassieke frietjes in ossenvet worden gebakken, gebruiken Hans en Kathleen plantaardige olie. De kip- en vleeskroketjes werden vervangen door vegetarische recepten zoals not-dogs, spinazienuggets, bitterballen en andere boskroketjes.

De aardappelen zijn biologisch en dat is ook bewezen met het Biogarantielabel. Alles wordt zelf bereid, behalve de biomayonaise en ketchup die worden aangekocht.

De Natuurfrituur zet zich niet alleen in voor het milieu. De onderneming van Hans en Kathleen is ook sociaal betrokken. Het koppel geeft een duurzame tewerkstelling voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hun werknemers zijn dus zowel studenten als doelgroepmedewerkers.

En dat is niet alles. Sinds januari 2011 is de frituur ook erkend als sociaal incubatieproject. Het betekent dat De Natuurfrituur vele kleine aandeelhouders heeft.

Dankzij al die kwaliteiten werd de Natuurfrituur geselecteerd voor de provincie Oost-Vlaanderen in de race naar de felbegeerde Grote Prijs voor Toekomstige Generaties! Deze heeft als doel om meer zichtbaarheid te geven aan Belgische initiatieven die erin slagen principes van duurzame ontwikkeling te koppelen aan economische welvaart, sociaal welzijn, respect voor het milieu en participatief bestuur.

Tot slot is de Natuurfrituur mobiel. Je kan de heerlijke frietjes en snacks dus op diverse locaties in Vlaanderen en Brussel proeven. Ze zijn ook aanwezig op facebook!

http://www.facebook.com/pages/De-Natuurfrituur/118769151521799

Meer info over De Grote Prijs en de 12 kandidaten in 2012:

www.gp-toekomstigegeneraties.be

Melody De Visscher
 

© Vivat.be 2020